Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-05-2020

Comença la incorporació progressiva a la feina presencial a la UdL amb un terç del servei científic tècnic a Agrònoms. El 16% dels grups d'investigadors han seguit treballant durant el confinament en considerar-se ‘essencials’

La Universitat de Lleida (UdL) ha començat aquest dilluns la reincorporació progressiva a la feina presencial dels seus treballadors, seguint les mesures de seguretat acordades pel govern espanyol com ara l'ús de mascaretes i guants, distàncies de seguretat i amb només una persona dins de cada laboratori de quinze metres quadrats. Mentre que els professors segueixen fent teletreball, a la Facultat d'Agrònoms el 16% un terç del servei científic tècnic s'ha reincorporat a la feina coincidint amb el pas a la fase 1. També han tornat a treballar serveis administratius i de consergeria. El 16% dels grups d'investigadors han seguit treballant durant el confinament en considerar-se "essencials".

El document elaborat amb motiu de la covid-19, d'acord amb el marc legal vigent, s'ha pactat amb els representants del personal docent i investigador (PDI) i del personal d'administració i serveis (PAS) i l'ha validat el Comitè de Seguretat i Salut de la UdL.

 

El director de l'Escola d'Enginyers Agrònoms de la UdL, Jordi Graell, ha explicat que la tornada està sent progressiva. Els professors segueixen teletreballant mentre que alguns investigadors i tècnics venen a treballar presencialment seguint mesures de seguretat. També ho han fet treballadors del serveis de consergeria que aquests dies condicionaran l'espai per quan es pugui fer atenció al públic.

 

A la Facultat d'Agrònoms de la Universitat de Lleida uns 1.200 alumnes cursen algun dels 4 graus, 2 dobles graus i 8 màsters que s'hi ofereixen. A la facultat hi treballen uns 300 professors entre permanents, associats i investigadors. Aquells que es dediquen a la docència segueixen teletreballant i fent classes a distància.

 

Dels 300 professors, 80 són investigadors que treballen en 18 grups d'investigació i recerca. D'aquests 18 grups, 3 han seguit venint durant el confinament. El responsable d'un d'ells, l'investigador del Centre Agrotecnio de la UdL, Gustavo Slafer, ha dit a l'ACN que no podien interrompre l'activitat. "Tenim experiments que estan al camp i cada experiment dura tot l'any. Interrompre l'activitat és impossible perquè se'ns moririen les plantes i perquè si no podem venir dos mesos, nosaltres no perdem dos mesos, perdem la investigació de tot l'any perquè perdem el material", explica. "Per sort el rector va entendre que la nostra feina era essencial i imprescindible i ens va autoritzar per seguir venint", ha afegit.

 

Amb ell treballen investigadors de diverses nacionalitats. Un estudiant de doctorat és del Brasil procedent d'Estats Units, un de Corea i un altre de l'Argentina. Completen el grup una estudiant de Barcelona, una de l'Índia i dos estudiants d'últim any de biotecnologia de Lleida. Aquest equip estudia l'evolució reproductiva de les plantes per determinar el rendiment dels cultius.

 

Els treballadors del Servei Científic Tècnic de la Facultat d'Agrònoms s'han començat a reincorporar aquest dilluns a la feina presencial. Hi treballen habitualment 9 persones entre tècnics fixes, de suport i col·laboradors i avui han anat a treballar 3. S'encarreguen de fer anàlisis per a empreses o pels mateixos grups d'investigació de la Facultat, com ara anàlisis químiques o ressonàncies magnètiques nuclears.

 

La responsable del servei científico-tècnic de la UdL, Montse Llovera, ha explicat a l'ACN que durant el confinament ha anat venint dues vegades a la setmana per controlar que no hi haguessin talls de llum a l'edifici i que a partir d'avui es reincorpora a la feina diària presencialment. Ha afegit que van desconnectar les màquines perquè consumeixen i perquè no les poden deixar enceses sense control. "A partir d'aquest dilluns engeguem per donar suport als equips de recerca", ha dit.

ACN


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 

»El grup balaguerí Ksonronda reprèn la promoció del seu últim espectacle, 'Ambaparar', basat en cançons d'arrel popular, tradicionals i pròpies i que inclou cançons fetes durant el confinament, com Hassàpico Nostàlgic i St. Jordi confinat. 

»El comerç del centre històric de Balaguer continua amb la seva campanya de reactivació comercial i presenta una bossa comuna per a tots els establiments amb la intenció d'enfortir la imatge d'aquesta zona comercial. 

»Salut i Interior acorden traslladar als Mossos l'afer de la trobada amb més de cent persones a Balaguer. La policia comença a recopilar informació sobre l'acte convocat per la Dolça Revolució on es van fer petons i abraçades

»Es suspèn la 25a edició de la Càtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell. L'organització preveu recuperar part de les ponències previstes per la propera edició, l'any 2021. 

»El Col·legi de Metges de Lleida vol que se sancioni als organitzadors de la trobada d'un centenar de persones a Balaguer. Asseguren que aquest tipus de reunions posen en risc la salut comunitària i la recuperació econòmica de la societat

» El grup musical Círculo de Borneo presenta nou disc, HOMBRE MADRE.. La formació amb empremta balaguerina està encapçalada per Juan Magrí i Josep M. Porté. HOMBRE MADRE ja es pot trobar a les plataformes digitals

»Maria del Mar Bonet i l’InfoK, guanyadors del Premi Comte Jaume d’Urgell 2020 de Balaguer. L’acte de lliurament del premi queda ajornat a la tardor i podria quedar emmarcat dins dels actes de la Festa Major de Balaguer

»La Paeria de Balaguer ha publicat la nova agenda extraordinària en què es detallen els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribueix a través de les xarxes socials amb algunes activitats encara per determinar

»El paer en cap agraeix a Ferrocarrils 'haver fet cas a les demandes de la paeria de Balaguer, que és qui més coneix la realitat de la ciutat', en el nou projecte per a la millora de la integració urbana de la línia de tren a Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt