Dijous 28 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

19-05-2020

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures 'estrictes' de confinament durant més temps, segons el CIS de maig.

El 60,4% dels espanyols creu que cal mantenir mesures “estrictes” de confinament durant “més temps”, segons el CIS de maig, fet entre el 4 i el 13 de maig, quan el govern de Pedro Sánchez ja havia anunciat la desescalada en quatre fases i els primers territoris van passar a la fase 1. En canvi, el 28,8% considera que cal “permetre més llibertat de moviments a la població”. Pel que fa a la presa de decisions, el 55,9% aposta perquè les mesures les prengui el govern espanyol mentre que el 36,6% voldria que ho fessin els executius autonòmics.

L’enquesta difosa el dia previ a la votació de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés indica que el 74,9% considera que els partits de l’oposició han de “donar suport al govern i deixar les crítiques per a un altre moment”.

 

El 40% dels enquestats “no tindria problema en noves pròrrogues” de l’estat d’alarma per mantenir el confinament i el 48,8% tampoc però “amb algunes mesures de desescalada”. El 10,8% afirma que no podria seguir suportant noves pròrrogues que els mantinguin aïllats a casa però el 7,1% dels que no, es resignaria.

 

Dels que ho podrien tolerar o es resignarien, el 37,1% afirma que podria tolerar que s’allargui el confinament més d’un més sense que tingui efectes negatius en la seva salut i el seu estat emocional. El 18,5% diu que quatre setmanes, el 10,9% tres i el 22,7% dues setmanes.

 

El CIS del maig també apunta que més ciutadans tenen “poca” o “cap” confiança en la política del govern espanyol (48,4%) que “molta” o “bastant” (46%). El 10,8% té “molta” confiança, el 35,2% en té “bastant” mentre que el 28,6% en té “poca” i el 19,8% “cap”.

 

La majoria porta bé el confinament

 

La majoria dels enquestats afirma que porta “raonablement bé” el confinament, amb el 63,1% de les respostes, i el 23,1% assegura que ho porta “molt bé”. El 6,1% creu que ho tolera “força malament” i el 3,2% “molt malament”.

 

El 59,9% es mostra “molt preocupat” per la crisi del coronavirus i el 37% “bastant”. Pràcticament els mateixos percentatges de ciutadans veuen necessàries les mesures per combatre la covid-19.

 

Segons el 59,5% dels ciutadans, les mesures són “molt necessàries” i, segons el 35,7%, són “necessàries”. Només el 3,5% les veu “poc” o “gens” necessàries.

 

A favor de l’ingrés mínim

 

L’enquesta també pregunta per l’ingrés mínim vital, mesura que finalment s’aprovarà a l’últim Consell de Ministres de maig. El 83,4% dels ciutadans està a favor que el govern espanyol “concedeixi un ingrés mínim vital a aquelles persones i sectors més necessitats”. El 12,4& està en contra.

 

Conseqüències econòmiques

 

El 87,4% dels espanyols creu que les conseqüències econòmiques i laborals de la crisi del coronavirus seran “molt greus”. Tanmateix, la preocupació pels efectes en la salut és superior (52,9%) que la dels efectes econòmics (23,3%).


Altres notícies

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt