Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-05-2020

Les famílies nombroses demanen suport al Govern per afrontar la despesa en mascaretes ara que són obligatòries. Asseguren que la despesa per a una llar de 4 persones no baixarà dels 120 euros al mes

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) demana al Govern que els doni suport "d'alguna forma" davant la despesa extraordinària per adquirir mascaretes ara que són obligatòries a l'espai públic per a adults i infants majors de sis anys. Com a exemple, suggereixen subvencionar-les, almenys en part, com la despesa sanitària. Segons expressen en un comunicat, l'obligació imposada per Sanitat ha causat "preocupació" entre les famílies pel cost que els pot suposar. Calculen que per a una llar de quatre persones no baixarà dels 120 euros al mes i si es tracta de famílies nombroses, diuen, la despesa "es dispara" especialment si hi ha nens petits, per als quals l’oferta disponible al mercat és "escassa i, per tant, més cara".

L'associació assegura que tot i que el preu de les màscares es va regular fa unes setmanes per protegir al consumidor, el seu cost és "important" si es té en compte un ús diari i que en una família amb fills cal multiplicar per diverses persones.

 

Per al càlcul de fins a 120 euros mensuals per una família de quatre, prenen com a referència les màscares higièniques, les d'ús més estès i recomanades per a la població general asimptomàtica, que tenen un preu màxim de 0,96 euros.

 

Davant de les preocupacions de les famílies, la FANOC demana al Govern que estudiï diverses fórmules de suport a les famílies.

ACN


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt