Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-05-2020

ACCIÓ activa un servei d'assessorament financer per a empreses catalanes en el context de la Covid-19

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- ha activat un servei específic per assessorar les empreses catalanes per trobar mecanismes de finançament arran de la situació provocada per la Covid-19. Es tracta d’un servei d’orientació que s’ofereix de manera virtual i personalitzada per tal de facilitar al teixit empresarial català l’accés als instruments financers més adequats en funció de la situació de l’empresa.

Aquest servei d’assessorament financer s’articula mitjançant reunions telemàtiques durant les quals l’equip d’experts d’ACCIÓ avalua la situació financera de cada empresa i el seu grau d’exposició a la crisi econòmica. Un cop realitzada aquesta primera anàlisi s’identifiquen els mecanismes disponibles segons cada cas, ja siguin públics o privats, i s’ofereix acompanyament durant el procés d’accés a aquests instruments financers.

D’acord amb el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, “en un context d’incertesa com l’actual, és fonamental que les empreses, en cas de no haver-se preparat, ho facin el més aviat possible per anticipar qualsevol possible afectació de les seves finances”. “Per això, les empreses han de conèixer totes les eines que tenen a l’abast per poder escollir les que s’adaptin millor a les seves circumstàncies”, assegura. “I aquesta anticipació no pot enfocar-se només a superar una crisi, sinó que ha de ser una pràctica que es mantingui en el temps per continuar creixent quan tot això passi i ser més fortes per resistir millor els possibles embats que vindran”, subratlla.

Fins ara, les consultes més habituals de les empreses se centren principalment en problemes de liquiditat vinculats a les tensions de tresoreria, caigudes de vendes, impagaments o aplaçaments, així com en accedir a les línies d’ajuts i finançament en el context provocat per la Covid-19.

Paral·lelament, més de 700 empreses catalanes han participat les sessions en línia específiques que ha organitzat ACCIÓ aquestes darreres setmanes en col·laboració amb diversos experts en el context econòmic derivat de la Covid-19. Aquestes sessions virtuals s’han centrat en qüestions com l’elaboració d’un pla de contingència, els diferents tipus de instruments de finançament alternatiu existents o la gestió de diferents mitjans de pagament internacional més adequats en aquest context.

Aquestes iniciatives s’engloben en el conjunt de serveis d’assessorament financer que ofereix ACCIÓ, entre els quals també s’inclou un Recomanador de finançament alternatiu, una eina on-line i gratuïta que amb només cinc preguntes ofereix orientació a pimes i startups sobre instruments de finançament alternatiu.

 


Altres notícies

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt