Dijous 02 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

28-05-2020

USTEC·STEs emprendrà accions legals si es manté l'obertura de centres escolars dilluns. S'ofereix per presentar denúncies a Inspecció de Treball en els centres on no es garanteixi la màxima seguretat

USTEC·STEs ha anunciat que emprendrà les accions legals que consideri oportunes si el Departament d'Educació "continua obligant els docents de manera irresponsable a assistir als centres el proper dilluns". Aquestes accions, diu en una carta enviada als centres i al professorat, serviran per denunciar la vulneració de la llei per part dels representants de l'administració i dels equips directius. En aquest sentit, el sindicat se posa a disposició del conjunt de treballadors per presentar una denúncia a Inspecció de Treball centre a centre si es comprova que no es garanteix la màxima protecció i seguretat en matèria de riscos laborals davant del coronavirus.

En la missiva, constata que l'obertura de centres ara al juny "respon més a un experiment que no pas a una necessitat, sobretot que es planteja a partir de paràmetres polítics, econòmics, però no pas pedagògics". Dit això, assenyala un conjunt de mesures que, al seu parer, caldria incloure en els plans que han de redactar les direccions dels centres abans d'obrir.

 

En aquest sentit, USTEC·STEs creu que cal que els plans exigeixin la plantilla necessària per comptabilitzar el treball presencial i telemàtic; la realització tests PCR a tots els treballadors; que s'utilitzin màscares tipus FFP2, sense vàlvula d'exhalació, com a úniques mascaretes que garanteixen la protecció individual, així com pantalles facials si s'han de fer tasques que no permetin mantenir la distància de seguretat. A més, creuen que cal establir un mínim de tres torns de neteja diaris i garantir suficients producte d'higiene.

 

El sindicat recorda diversos articles de la Llei de prevenció de riscos laborals, i destaca que el treballador té dret a interrompre la seva activitat i abandonar el lloc de treball, si calgués, quan consideri que aquesta activitat comporta un risc greu i imminent per a la seva vida o la seva salut. A més, si l'empresa no adopta les mesures necessàries per garantir la seguretat ti salut dels treballadors, els seus representants legals poden acordar la paralització de l'activitat.


Altres notícies

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.

»L'ajuntament de Balaguer canviarà el sistema de calefacció de l'edifici consistorial de Gasoil a Gas Natural, després que els episodis de pluges del 2018 provoquessin danys importants al dipòsit ubicat al soterrani de l'edifici. 

»L'AECC Lleida organitza les primeres sortides amb pacients de càncer després del confinament. Aquestes sortides s'han engegat a Balaguer Mollerussa, Tàrrega, Tremp i Lleida.

»Junts per Balaguer demana a l'equip de govern que inclogui en el pressupost d'aquest 2020 una partida per, si és necessari, habilitar una segona convocatòria del pla de suport als sectors econòmics més castigats per la pandèmia

»FACULA BOOKINGS, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments i promoció d'artistes, nou membre CEI Balaguer. 

»L’escola de música de Balaguer ha publicat aquest dimecres el vídeo-clip de la cançó ‘Som música’

»La Paeria de Balaguer posa en marxa una consulta pública prèvia per a la confecció d'un reglament que regularà el Registre d'entitats que vol crear el govern municipal

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una any més la Festa dels Fanalets, la cantada d'havaneres o la Festa dels Anisets entre altres. Enguany no es faran el Taller de Sardanes i la revetlla de Sant Salvador.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt