Dimarts 14 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

05-06-2020

L’ACM es reuneix amb el president de la Diputació de Lleida per explorar mesures de suport i col·laboració per ampliar serveis als municipis

El president de l’ACM, Lluís Soler, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, s’han reunit aquest divendres al matí, de forma telemàtica, amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Aquesta primera trobada institucional entre les dues parts ha servit per intercanviar propostes i opinions per tal d’abordar amb més eficàcia la recuperació socioeconòmica a la demarcació des d’un punt de vista local.

 

Segons el president de l’ACM, Lluís Soler, “una cooperació i col·laboració entre diputacions i municipalisme és vital per afrontar aquesta primera fase de reactivació del país després de l’emergència de la Covid-19”. I afegeix que “som conscients que només treballant plegats i en la mateixa direcció, podrem aconseguir que tothom, visqui on visqui tingui les mateixes oportunitats. Ara amb la pandèmia hem vist que és clau una aposta estratègica, més enllà de la urgència, pel municipalisme, l’equilibri i la vertebració territorial”.

 

Durant la reunió, també s’han plantejat quines són les qüestions que preocupen més als ciutadans de la demarcació de Lleida. En aquest sentit, el president de l’ACM, Lluís Soler, ha explicat al president de la Diputació que ja s’està treballant en unes prioritats de mandat que passen per ampliar l’assessorament de l’ACM amb nous serveis tècnics i que poden incorporar la col·laboració amb les diputacions. El municipalisme català també preveu impulsar l’Agenda rural i fer front a problemàtiques del territori com és el despoblament dels petits municipis. Un tema que ja des del Fòrum Comarcal de l’ACM s’ha començat a treballar amb un grup de treball per intentar generar propostes per potenciar el territori rural. L’ACM també constituirà properament el Fòrum de Petits Municipis per disposar d’un espai on compartir inquietuds i, sobretot, generar xarxa perquè els pobles petits de Catalunya disposin de les mateixes oportunitats i infraestructures físiques i virtuals per oferir als seus veïns i veïnes.

 

En aquest sentit, Soler ha destacat que “la pandèmia ha demostrat, un cop més, la importància dels municipis per fer front a les emergències, ajudar a les persones, especialment quan més pateixen, i sentar les bases de la reactivació econòmica. La recuperació, serà municipalista o no serà”.

 

L’ACM té com a prioritats prestar serveis i atenció als ens locals catalans per facilitar el seu dia a dia. A banda de l’assessorament jurídic i temàtic que ofereix l’entitat municipalista i les accions formatives destinades als electes i personal de l’administració, la Central de Compres garanteix que els ens locals s’estalvient molts tràmits i procediments relacionats amb la contractació. El president de l’ACM destaca que “el 89% dels municipis de la demarcació de Lleida són usuaris de la Central de Compres del món local. En concret, 205 dels 229 municipis de la demarcació, com a mínim, fan ús d’un producte o servei d’aquesta adquisició centralitzada. La xifra s’eleva fins a 268 si ens referim a ens locals (EMD, consorcis, consells comarcals, mancomunitats i ens dependents)”.

 

La Central de Compres permet amb les màximes garanties jurídiques i de procediment, estalviar temps, recursos i obtenir millors preus que no pas si la compra es realitzés de forma individual per a cada Ajuntament. D’entre els serveis més demandats pels ens locals lleidatans destaquen el subministrament d’electricitat 100% verda per a 183 ens, l’ús del servei d’assegurances (143 ens), l’adquisició de desfibril·ladors (85 ens) i de paper d’oficina (71 ens).

 

La Diputació de Lleida sempre ha estat molt implicada en la Central de Compres, ja que forma part del Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL) que és l’organisme que gestiona la contractació centralitzada de productes i serveis a través d’acords marc i ha ajudat a la seva consolidació entre els ens locals catalans, ja que més d’un miler en fan ús. La Diputació també contracta un total de 8 productes o serveis de la Central de Compres: el servei d’assegurances, subministrament elèctric, gas natural, adquisició de vehicles, impressores, paper d’oficina, equips informàtics i desfibril·ladors. Així, gràcies a l’adquisició, a través de l’Acord marc de l’ACM, que ha fet la Diputació de Lleida des de l’anterior mandat s’estan distribuint desfibril·ladors a tots els municipis per cardioprotegir de la demarcació. En total 240 desfibril·ladors, i a data de maig de 2020 ja s’havien instal·lat la meitat de desfibril·ladors. A més, el president de la Diputació de Lleida és vicepresident institucional de l’ACM.


Altres notícies

»Neix el Club Voleibol Balaguer

»El paer en cap de Balaguer Jordi Ignasi Vidal: ‘estem analitzant la situació per l’augment de casos covid-19 a Balaguer i la Noguera’, ‘de moment s’han fet un miler de proves PCR a l’àrea Bàsica de Balaguer i esperem els resultats’

»Brot de coronavirus en una residència de Balaguer amb 9 positius. Són 7 usuaris i 2 treballadors, la majoria sense símptomes

»Aquest dimarts continua la programació del Música i tapes. Avui el protagonista serà Aire Flamenco. La rumba, la copla, les sevillanes i les versions arrumbades de les cançons més conegudes són la seva carta de presentació.

»Condemna de multa per delicte lleu de danys, per arrencar els llaços grocs i simbologia independentista a Balaguer.

»'Silencis amb llum', la cerimònia que Balaguer prepara per les persones mortes en el període de confinament. La cerimònia tindrà lloc el proper 26 de juliol al parc del Sant Crist.

»Balaguer acollirà el dia 25 d'aquest mes l'únic concert del cicle Juliol de Música i Poesia. L'escenari serà l’exterior del monestir de les Franqueses amb un concert de cant líric i recital poètic 'El juliol mira enlaire!'

» El projecte JoVa arrenca a Balaguer. Els joves participants netejaran els grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III

»Queda ajornat per la pluja l’acte previst aquest dilluns d'agraïment als voluntaris i cosidores que durant el confinament van fer tasques per ajudar la ciutadania. Es trasllada al proper dimecres dia 15 a 20:30 a la plaça Comtes d’Urgell

»Les piscines municipals de Balaguer han participat aquest cap de setmana en la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. De moment s’han recaptat prop de 200 euros i es podria allargar la campanya més dies.

»La Federació Catalana de Bàsquet continua confiant amb Balaguer, com a sèu dels seus Campus de Tecnificació que es realitza aquest dies al pavelló d’Inpacsa.

»Les piscines municipals de Balaguer participen aquest cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l’esclerosi múltiple. Tota la recaptació de dissabte i diumenge es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt