Divendres 14 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

02-07-2020

El Govern crea una borsa de treball d'interins per garantir la cobertura dels llocs de treball de secretaria intervenciˇ als ajuntaments

El Govern ha posat en marxa el procediment per a la creació d’una borsa de treball de personal interí per garantir la cobertura de llocs de treball de la subescala ‘secretaria intervenció’ als ajuntaments de Catalunya. D’acord amb la LRSAL, aquestes places han de ser ocupades per personal funcionari d’Administració local amb habilitació de caràcter nacional (FHN) però l’Estat, que és qui té les competències per convocar-les, no dona resposta a les necessitats de provisió dels ajuntaments i ens locals.

 

La creació d’aquesta borsa de treball forma part del Pla d’Actuacions de suport als ajuntaments per a la provisió de llocs de treball reservats a personal funcionari d’administració local amb habilitació de caràcter nacional (FHN), dissenyat per la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran. En funció del resultat que s’obtingui amb la implementació de la borsa, se’n preveu l’extensió per a la resta de subescales de personal funcionari d’Administració local amb habilitació de caràcter nacional.

 

En els darrers cinc anys, l’oferta de places de secretaria intervenció a tot l’Estat és clarament insuficient, fet que perjudica la capacitat de funcionament dels ens locals. A Catalunya hi ha 1.498 places reservades a FHN i un elevat percentatge d’ens locals que no tenen cobertes aquestes places amb un funcionari de carrera. La situació s’agreuja en el cas dels ajuntaments més petits en què el secretari és l’únic lloc de funcionari de la corporació, per la qual cosa la manca de cobertura produeix greus distorsions que poden arribar a la paralització de tota la gestió municipal. Per aquest motiu, les entitats locals han hagut de recórrer en molts casos a nomenaments interins per cobrir aquests llocs de treball. L’any 2019, a Catalunya es van produir 61 nomenaments interins de la subescala secretaria intervenció mitjançant aquest sistema.

 

A la resolució d’aprovació del temari seguirà la resolució de la creació de la borsa de treball i de la convocatòria de proves selectives per a l’accés a aquesta borsa, que es publicarà el darrer quadrimestre d’aquest any. Està previst que les proves per a la selecció de personal funcionari interí constin d'un únic exercici, obligatori i de caràcter teòrico-pràctic. La Direcció General d’Administració Local procedirà a efectuar la crida als candidats de la borsa atenent a l’ordre de puntuació obtingut en la zona o zones en les que figurin incloses quan la corporació local sol·liciti candidats de la borsa.

 

Amb aquesta actuació, alhora que es produeix un estalvi econòmic per als ens locals que en l’actualitat es veuen obligats a convocar aquests processos, s’articula un procediment que garanteix el compliment dels principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en la selecció de les persones que, amb caràcter interí, exerceixen aquestes funcions reservades al personal FHN.

 

Cal destacar l’element de zonificació que s’introduirà a la borsa amb l’establiment de vuit zones de preferència coincidents amb les demarcacions veguerials. Els aspirants seleccionats hauran de comunicar obligatòriament, com a mínim, una d’aquestes zones de preferència.


Altres notícies

»Aquest dijous s'ha estrenat amb Ŕxit de p˙blic lĺobra de teatre Adreša desconeguda, una obra de Kressmann Taylor. Es podrÓ veure cada nit fins diumenge al monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer.

»Balaguer participa en un Projecte d'Especialitzaciˇ i Competitivitat Territorial per impulsar les energies renovables i la millora de l'eficiŔncia energŔtica. L'objectiu Ús contribuir en la transformaciˇ del model econ˛mic actual cap a l'economia verda.

»Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a la demarcaciˇ de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents.

»El Monestir de Santa Maria de les Franqueses serÓ escenari del 13 al 16 d'agost de l'obra de teatre Adreša desconeguda de Kressmann Taylor en mem˛ria de Josep M. Llobet

»Juan Aroca ha estat el monologuista del 'Cicle de Mon˛legs' d'aquest dimecres a la plaša del teatre de Balaguer

»La Paeria de Balaguer fa diverses tasques de manteniment als centres escolars abans de l'inici del nou curs. ParalĚlelament, el Departament d'Educaciˇ tambÚ preveu executar obres als colĚlegis Gaspar de PortolÓ i La Noguera.

»L'ACB ajorna fins al 15 de setembre l'assemblea general de l'entitat prevista per aquest dijous 13 d'agost en quŔ la junta directiva en bloc havia de presentar la seva dimissiˇ.

»Juan Aroca serÓ el monologuista del 'Cicle de Mon˛legs' d'aquest dimecres a 2/4 de 10 de la nit a la plaša del teatre.á

»Aquest dimarts ha tornat el 'M˙sica i tapes' desprÚs de que sĺaturessin els concerts durant unes setmanes com a mesura de precauciˇ per lĺaugment de casos a la Noguera. Els protagonistes en aquest retorn ha estat el grup musical balaguerÝ Ksonronda

»Un centenar de persones s'han donat cita aquest dimarts a Balaguer per mostrar el seu rebuig a la monarquia. L'acte, organitzat per La Bultra, ha comptat amb el suport del CDR i el Jovent RepublicÓ.á

»Aquest dimarts es reprŔn la programaciˇ del 'M˙sica i tapes'. Avui el protagonista serÓ el grup musical Kasonronda. El concert comenšarÓ a les 9 de la nit a la plaša del teatre amb entrada anticipada obligat˛ria.

»Catalunya registra 759 casos nous de covid-19 confirmats per PCR i dues defuncions. El risc de rebrot mantÚ la tendŔncia descendent arreu. TambÚ a Balaguer amb un valor de 0.88, tot i comptar amb 8 casos nous.á


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt