Dimecres 12 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

06-07-2020

La Generalitat obre la convocatòria d'ajuts per fer obres d'accessibilitat per a la gent gran a l'interior dels habitatges. L’ajut és del 100% del cost de les obres, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. 

La Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC)  ha obert una convocatòria per a subvencionar obres d’arranjament de l’interior dels habitatges que facilitin i afavoreixin la mobilitat i l’autonomia de les persones grans. Aquestes obres inclouen les que es facin per assolir les condicions mínimes d’habitabilitat; per adequar a la normativa vigent les instal•lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat  i sanejament; i les que siguin per millorar l’accessibilitat, especialment  en  cuines i banys.  

Les bases reguladores per accedir a aquesta convocatòria estableixen que hi tenen dret les persones que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, i que tingui  manca autonomia o mobilitat,  o tingui  un grau de discapacitat igual o superior al 33 %.

Cal que l’habitatge a reformar sigui el domicili habitual i permanent i que es trobi a les demarcacions de Girona, Lleida, Tarragona o a les Terres de l’Ebre. La convocatòria no inclou la demarcació de Barcelona ja que la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona tenen línies d’ajuts molt similars per al mateix col•lectiu de persones.

La persona sol•licitant ha de ser la propietària, usufructuària o llogatera de l’habitatge i no pot tenir, ni ella ni cap dels altres membres de la unitat de convivència, cap altre habitatge en propietat a Catalunya.  A més, cal complir els requisits econòmics marcats per la convocatòria de no superar 2 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC),  d’acord amb les taules que es publiquen en la convocatòria.

La subvenció és del 100% del cost de les obres, si bé la quantia màxima de la subvenció és de 3.000 euros per habitatge  i el pressupost de les obres a presentar no pot superar el màxim de 5.000 euros. El  conjunt de les obres d’arranjament han d’estar destinades a afavorir la mobilitat i l’autonomia de les persones grans en el seu domicili.

258 famílies van obtenir l’ajut el 2019

En la convocatòria de 2019 es van beneficiar d’aquests ajuts 258 famílies de Catalunya,  amb un import mitjà de 2.556 euros i un total concedit de 660.000 euros.

Les sol•licituds es poden presentar a partir de demà i fins al 18 de setembre i aquest any, i donada l’excepcionalitat provocada per la crisi sanitària del Covid 19, les subvencions es concediran mitjançant el procediment de concurrència pública no competitiva. És a dir, que les sol•licituds es resoldran seguint l’ordre d’entrada al registre corresponent, amb documentació completa i correcta, fins a exhaurir el pressupost, que és d’1,1 MEUR.


Altres notícies

»La Paeria de Balaguer fa diverses tasques de manteniment als centres escolars abans de l'inici del nou curs. Paral·lelament, el Departament d'Educació també preveu executar obres als col·legis Gaspar de Portolà i La Noguera.

»L'ACB ajorna fins al 15 de setembre l'assemblea general de l'entitat prevista per aquest dijous 13 d'agost en què la junta directiva en bloc havia de presentar la seva dimissió.

»Juan Aroca serà el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a 2/4 de 10 de la nit a la plaça del teatre. 

»Aquest dimarts ha tornat el 'Música i tapes' després de que s’aturessin els concerts durant unes setmanes com a mesura de precaució per l’augment de casos a la Noguera. Els protagonistes en aquest retorn ha estat el grup musical balaguerí Ksonronda

»Un centenar de persones s'han donat cita aquest dimarts a Balaguer per mostrar el seu rebuig a la monarquia. L'acte, organitzat per La Bultra, ha comptat amb el suport del CDR i el Jovent Republicà. 

»Aquest dimarts es reprèn la programació del 'Música i tapes'. Avui el protagonista serà el grup musical Kasonronda. El concert començarà a les 9 de la nit a la plaça del teatre amb entrada anticipada obligatòria.

»Catalunya registra 759 casos nous de covid-19 confirmats per PCR i dues defuncions. El risc de rebrot manté la tendència descendent arreu. També a Balaguer amb un valor de 0.88, tot i comptar amb 8 casos nous. 

»La junta directiva de l'Associació de Comerciants de Balaguer presentarà al seva renúncia aquest proper dijous en l'assemblea general de l'ACB. Asseguren estar 'desgastats' per no haver aconseguir unir el sector comercial de la ciutat.

»La Bultra, el CDR de Balaguer i el Jovent Republicà de Balaguer organitzen per aquest dimarts 11 d'agost a les 8 del vespre una concentració en rebuig al Borbó. Es farà davant de la casa de la paeria. 

»Balaguer recupera les activitats culturals i lúdiques previstes per aquesta setmana: música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Tot i això, des de la Paeria fan una crida a no abaixar la guàrdia. 

»El directori empresarial, comercial i de serveis de Balaguer arriba als 250 participants.

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt