Dimecres 12 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

07-07-2020

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida renova el seu Codi Ètic. El document presenta entre les novetats l'impuls de la humanització de l'assistència i el suport a les segones víctimes. 

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha renovat el seu Codi Ètic, document que marca les pautes de conducta per desenvolupar l'activitat pròpia de tots els professionals que hi treballen, tant en la relació amb la ciutadania com entre els propis professionals. La nova versió inclou com a principals novetats la potenciació de la humanització assistencial com a eina per oferir una millor experiència a pacients, familiars i professionals i l'atenció a les segones víctimes. Es considera una segona víctima el professional implicat en un incident relacionat amb la seguretat del pacient i que, com a conseqüència del mateix, experimenta un trastorn emocional i/o físic. 

L'última versió del Codi Ètic de l'hospital lleidatà es va publicar el 2012 i els avenços científics i tècnics, juntament amb els canvis en les demandes de la societat, han fet necessari revisar el document. El seu objectiu és establir i difondre els valors i compromisos que impliquen als professionals. En destaquen la no discriminació dels pacients per raons ètniques, culturals, de gènere, condicions socioeconòmiques o creences i el dret del pacient a participar en la presa de decisions i a gaudir d'intimitat i confidencialitat, entre altres.

També destaca la voluntat de promoure la màxima participació dels professionals en els òrgans de gestió, fomentar la cultura de seguretat del pacient, promoure la I D i l'accés àgil al Comitè d'Ètica assistencial com a espai de consulta, deliberació i assessorament sobre situacions o dubtes de caire ètic.

El punt de partida per a la redacció del nou Codi Ètic ha estat la revisió de l'anterior versió, de desembre del 2012, tenint en compte el vigent Pla Estratègic Territorial 2019-2020 i el Codi Ètic de l'Institut Català de la Salut del 2017. La Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estat l'encarregada de redactar el document, que restarà obert durant els pròxims 15 dies per rebre aportacions dels professionals i de la ciutadania.

D'altra banda el metge del servei d'urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida Oriol Yuguero ha assegurat en declaracions a l’ACN que ara mateix el centre sanitari no està "col•lapsat", però que s'han preparat pel que pugui arribar en els pròxims dies. Tot i que ara la situació està "controlada", ha advertit que, amb l'experiència del mes de març, saben que "en una setmana es pot col•lapsar".

 

Yuguero preveu que aquesta setmana serà "determinant" per veure com evoluciona el virus al Segrià i si els casos continuen sent lleus o es comencen a requerir més ingressos. A més, ha dit que han trobat casos entre temporers, però també han vist gent "molt jove" pendents dels resultats d'una PCR anant a dinar o sopar "saltant-se les normes de confinament".

 

Ara mateix arriben urgències entre 30 i 40 persones amb sospita de covid-19, tot i que la majoria són casos lleus que tornen al seu domicili.

 

Ara mateix, Yuguero ha assegurat que la situació a l'Arnau de Vilanova està "controlada". Entre les mesures que s'han pres, el centre ja ha preparat una segona planta d'hospitalització amb la previsió que necessitin més llits i s'han derivat pacients en altres dispositius que hi ha a la ciutat. També s'ha habilitat la carpa muntada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'exterior del centre per separar bé el circuït de pacients amb sospita de covid-19 que arriben al centre dels que ho fan per altres patologies.

ACN
 


Altres notícies

»La Paeria de Balaguer fa diverses tasques de manteniment als centres escolars abans de l'inici del nou curs. Paral·lelament, el Departament d'Educació també preveu executar obres als col·legis Gaspar de Portolà i La Noguera.

»L'ACB ajorna fins al 15 de setembre l'assemblea general de l'entitat prevista per aquest dijous 13 d'agost en què la junta directiva en bloc havia de presentar la seva dimissió.

»Juan Aroca serà el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a 2/4 de 10 de la nit a la plaça del teatre. 

»Aquest dimarts ha tornat el 'Música i tapes' després de que s’aturessin els concerts durant unes setmanes com a mesura de precaució per l’augment de casos a la Noguera. Els protagonistes en aquest retorn ha estat el grup musical balaguerí Ksonronda

»Un centenar de persones s'han donat cita aquest dimarts a Balaguer per mostrar el seu rebuig a la monarquia. L'acte, organitzat per La Bultra, ha comptat amb el suport del CDR i el Jovent Republicà. 

»Aquest dimarts es reprèn la programació del 'Música i tapes'. Avui el protagonista serà el grup musical Kasonronda. El concert començarà a les 9 de la nit a la plaça del teatre amb entrada anticipada obligatòria.

»Catalunya registra 759 casos nous de covid-19 confirmats per PCR i dues defuncions. El risc de rebrot manté la tendència descendent arreu. També a Balaguer amb un valor de 0.88, tot i comptar amb 8 casos nous. 

»La junta directiva de l'Associació de Comerciants de Balaguer presentarà al seva renúncia aquest proper dijous en l'assemblea general de l'ACB. Asseguren estar 'desgastats' per no haver aconseguir unir el sector comercial de la ciutat.

»La Bultra, el CDR de Balaguer i el Jovent Republicà de Balaguer organitzen per aquest dimarts 11 d'agost a les 8 del vespre una concentració en rebuig al Borbó. Es farà davant de la casa de la paeria. 

»Balaguer recupera les activitats culturals i lúdiques previstes per aquesta setmana: música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Tot i això, des de la Paeria fan una crida a no abaixar la guàrdia. 

»El directori empresarial, comercial i de serveis de Balaguer arriba als 250 participants.

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt