Dilluns 21 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

20-07-2020

Campanya de vigilÓncia intensiva per augmentar la seguretat dels motoristes. Enguany 10 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 104 han resultat ferits greus

Aquesta setmana, del 20 al 26 de juliol, les policies de trànsit faran una campanya intensiva per vetllar per la seguretat dels motoristes. A peu de carretera i carrer es vigilaran els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles.

L’acció policial també se centrarà en el control d’un bon ús del casc, de les infraccions relatives a les normes de circulació i a les condicions tècniques del vehicle.

En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit coordina aquesta acció de vigilància amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals durant l’estiu, atès que els desplaçaments d’aquests vehicles de dues rodes s’incrementen, i més enguany en l’escenari de postconfinament en el qual hi ha més mobilitat interna, i l’objectiu és que això no suposi un augment de les víctimes.

Aquest 2020, 10 motoristes han mort a les carreteres catalanes i 104 han resultat ferits greus. En el mateix període de l’any passat, 27 motoristes havien perdut la vida i 166 havien resultat ferits de gravetat. En zona urbana enguany han perdut la vida 11 motoristes, mentre que l’any passat hi va haver 14 víctimes mortals en el mateix període.

Per evitar sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable es demana més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes. I a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes en general i en especial les d’aquest col·lectiu. També s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles. A més, des del Servei Català de Trànsit s’insisteix a evitar qualsevol relaxament en els desplaçaments d’oci.

El Servei Català de Trànsit ha analitzat les dades de sinistralitat d’aquest col·lectiu vulnerable dels darrers cinc anys en carretera i en zona urbana, i es pot extreure aquest perfil del motorista accidentat:

 

1. En carretera: el 60% dels accidents mortals en motocicleta ocorren en zona

Interurbana

 

2. Edat de 25 a 54 anys: aquesta franja d’edat acumula dues terceres parts del total de víctimes greus en moto a la carretera

 

3. Homes: representen el 86% del total de motoristes morts i ferit greus en carretera i el 80% en ciutat

 

4. Franja de tarda: tot i que els matins de dissabte i diumenge acumulen un 22% del total de morts o ferits greus, la franja de la tarda acumula més

víctimes en carretera. Les tardes de divendres, dissabte i diumenge mostren una major accidentalitat que la resta de tardes de la setmana.

5. Amb bon temps: entre maig i octubre es produeix un augment de víctimes en aquest col·lectiu en carretera, quan la meteorologia és més favorable a l’ús de la moto

 

La importància d’un bon equipament

 

A l’estiu convé recordar més que mai que el motorista circula sense la protecció d’una carrosseria i qualsevol caiguda o impacte pot comportar-li abrasions i greus lesions. Per això, és d’una importància vital l’equipament que ha de portar, ja que és la seva única protecció davant l’asfalt.

L’ideal és un equipament integral tant en trajectes llargs com curts: jaqueta i pantalons llargs, guants i botes, i el casc (que ha de ser integral i homologat).

Sobretot de cara a la calor és molt important que el motorista no es relaxi amb l’ús d’aquests elements i protegeixi igualment les seves extremitats amb mànigues llargues a cames i braços, així com els peus tapats. En aquest sentit, aquest estiu volem que s’eviti la imatge de motoristes circulant amb xancletes i pantalons curts.


Altres notícies

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt