Dissabte 15 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

01-08-2020

Les morts cauen A Lleida un 46,4 % en el que va de 2020 però el juliol és el mes amb més víctimes. En els últims 31 dies han perdut la meitat dels motoristes del total d'enguany

El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes de l'1 de gener al 31 de juliol del 2020 s'ha reduït un 38,6% respecte al mateix període de l'any passat. En total, han mort 62 persones en 54 accident de trànsit, quan en els mateixos mesos del 2019 el nombre de morts va ser de 101. La xifra d'accidents mortals ha caigut un 43,2% respecte el 2019. El Servei Català del Trànsit remarca que la reducció de sinistralitat es produeix en un context marcat pel descens de mobilitat arran de les restriccions per la covid-19, i en aquest sentit alerta que el mes de juliol és el que ha registrat una major normalitat, amb quinze víctimes, tot i que hagi caigut un 21,1%. En aquest mes, han perdut la vida la meitat dels motoristes de tot l'any. 

En comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals s'han reduït un 54,7%, ja que fa una dècada havien perdut la vida 137 persones en aquest període.

Durant el juliol, però, la mobilitat s'ha anat recuperant progressivament, tot i que per sota del flux de trànsit anterior a la pandèmia, un 14% menys els dies laborables i un 22% menys els caps de respecte, respecte al 2019. Tot i aquesta menor circulació, al juliol han mort quinze persones a les carreteres i s'ha convertit en el mes amb major mortalitat de tot l'any.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 31 de juliol han mort dotze motoristes, tres ciclistes i sis vianants. En el mateix període de l'any passat havien mort 30 motoristes, quatre ciclistes i sis vianants. Tot i això, durant el mes de juliol han mort sis motoristes, tres d'ells durant el cap de setmana del 3 al 5 de juliol. El Servei Català del Trànsit demana a aquest col·lectiu més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat.

Trànsit també adverteix que el que va del 2020 no s'està reduint el nombre d'atropellaments mortals a la carretera, mentre que han augmentat un 20% les víctimes mortals en els vehicles pesants, amb sis morts respecte als cinc del mateix període del 2019.

També es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Fins al 31 de juliol, 25 dels 54 accidents mortals han succeït amb un sol vehicle, el que suposa el 46% del total de sinistres, quan l'any anterior eren el 34%. Tot i això, hi ha hagut una reducció d'aquest tipus d'accidents en comparació amb l'any passat, de 32 a 25.

28 de les 62 víctimes mortals s'han registrat en cap de setmana o festiu. Per demarcacions, el nombre de morts s'han reduït en totes. A Tarragona i Lleida han caigut un 46,4% i un 43,8% respectivament, mentre que a Barcelona i Girona ho han fet un 33,3%. En comparació amb el 2010, destaca la reducció del 66,7% a la demarcació de Girona.


Altres notícies

»Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a partir d’aquest cap de setmana a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents que començaran aquest divendres al Passeig de l'Estació.

»La Paeria de Balaguer començarà el proper dilluns 17 d'agost l'arranjament d'un nou tram de la vorera del carrer Noguera Pallaresa. S'actuarà en 20 metres lineals en què es canviarà el paviment, la xarxa d'aigua i l'enllumenat públic

»Aquest divendres dia 14 torna el cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula Atrapa la bandera a les 22 h a la plaça del Teatre i amb aforament limitat.

»Aquest dijous s'ha estrenat amb èxit de públic l’obra de teatre Adreça desconeguda, una obra de Kressmann Taylor. Es podrà veure cada nit fins diumenge al monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer.

»Balaguer participa en un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial per impulsar les energies renovables i la millora de l'eficiència energètica. L'objectiu és contribuir en la transformació del model econòmic actual cap a l'economia verda.

»Una vintena d'agents de salut sensibilitzaran a la demarcació de Lleida els joves davant la COVID-19. A Balaguer faran aquesta tasca 4 agents.

»El Monestir de Santa Maria de les Franqueses serà escenari del 13 al 16 d'agost de l'obra de teatre Adreça desconeguda de Kressmann Taylor en memòria de Josep M. Llobet

»Juan Aroca ha estat el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a la plaça del teatre de Balaguer

»La Paeria de Balaguer fa diverses tasques de manteniment als centres escolars abans de l'inici del nou curs. Paral·lelament, el Departament d'Educació també preveu executar obres als col·legis Gaspar de Portolà i La Noguera.

»L'ACB ajorna fins al 15 de setembre l'assemblea general de l'entitat prevista per aquest dijous 13 d'agost en què la junta directiva en bloc havia de presentar la seva dimissió.

»Juan Aroca serà el monologuista del 'Cicle de Monòlegs' d'aquest dimecres a 2/4 de 10 de la nit a la plaça del teatre. 

»Aquest dimarts ha tornat el 'Música i tapes' després de que s’aturessin els concerts durant unes setmanes com a mesura de precaució per l’augment de casos a la Noguera. Els protagonistes en aquest retorn ha estat el grup musical balaguerí Ksonronda


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt