Dilluns 21 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

07-08-2020

Una vintena de científics demanen una 'avaluació independent' de la gestió del coronavirus a l'Estat espanyol En una carta publicada a 'The Lancet' diuen que cal identificar les mancances per estar preparats per 'futures onades'

Una vintena de científics han demanat una "avaluació independent i imparcial" de la gestió del coronavirus a l'Estat espanyol, tant la del govern de Pedro Sánchez com dels executius autonòmics, per part d'un panell d'experts estatals i internacionals. En una carta publicada a la revista internacional d'àmbit científic 'The Lancet', els signants defensen que cal trobar una explicació de per què Espanya s'ha vist tan afectada per la covid-19, tot i tenir "un dels millors" sistemes sanitaris del món. "En aquests moments és necessària una avaluació integral dels sistemes d'atenció sanitària i social per preparar el país per futures onades de covid-19 o futures pandèmies, identificant debilitats i fortaleses, i lliçons apreses", afirmen. 

"Aquesta avaluació no s'ha de concebre com un instrument per a la distribució de culpes", diu la carta, sinó com una manera d'identificar les àrees que s'han de millorar. "Animen el govern espanyol a considerar aquesta avaluació com una oportunitat que pot portar a una millor preparació" així com a la prevenció de morts prematures i a la construcció d'un sistema de salut "resistent", amb l'evidència científica "al seu nucli".

Entre la vintena d'experts que signen la carta, hi ha la cap del grup CIBER d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell; la responsable del grup de recerca en cures de salut (GRECS) i professora d'infermeria de la Universitat de Lleida, Montse Gea; l'epidemiòleg investigador d'ISGlobal Alberto García-Basteiro o la viròloga del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, Margarita del Val.

Com a possibles explicacions al fet que Espanya estigui "entre els països més afectats" pel coronavirus, apunten a "la manca de preparació davant pandèmies", amb un "dèbil sistema de vigilància, baixa capacitat de fer test PCR i escassetat d'equips de protecció", així com "una reacció tardana de les autoritats", "un lent procés de presa de decisions", un "gran nivell de mobilitat i migració", "poca coordinació" entre Estat i autonomies, "baixa confiança en els consells científics" o les desigualtats socials i l'envelliment de la població.

 

ACN


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt