Dijous 24 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

07-08-2020

L'AMI impulsa un manifest perquè els alcaldes es plantin i es neguin a donar els seus romanents a l'Estat. L'associació qualifica de 'nou espoli fiscal' i d'abús de poder' la decisió del ministeri d'Hisenda.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha impulsat un manifest, que ha fet arribar a tots els alcaldes de l'entitat, perquè es plantin i se sumin a la negativa de donar els seus romanents a l'Estat espanyol, tal com contempla la proposta d'Hisenda que ja ha rebut el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La iniciativa pretén sumar el màxim d'ajuntaments per després fer arribar els manifests signats a les màximes autoritats espanyoles i catalanes. El document remarca que la proposta d'Hisenda és un "nou espoli a les finances dels consistoris" i un "abús de poder", ja que els consistoris no podran revertir els diners estalviats en els veïns, en un moment de crisi social i econòmica que els afecta de ple.


Alhora també reivindica que "no es pot permetre que de forma reiterada l'Estat trepitgi les competències municipals", tal com creuen que s'està fent amb aquesta nova mesura. En aquest sentit, el redactat afegeix que no estan disposats "a fer de petites gestories de serveis de l'Estat espanyol i limitar la nostra veu i els nostres posicionaments polítics".

També s'hi expressa la negativa a fer de banc a un Estat que es qualifica de "centralista i autoritari", "amb poc respecte pels diners públics" i que els ha "malgastat" en "infraestructures innecessàries, en rescats a la banca, en armament o en mantenir una monarquia corrupta".

El president de l'AMI, Josep M. Cervera, ha demanat als alcaldes que no facin "de creditors d'un Estat autoritari i centralista que ha malgastat els nostres diners de forma reiterada". Cervera també ha recordat que "les nostres polítiques són de proximitat i, per tant, requereixen que els diners també siguin pròxims i no cal que vagin a Madrid".


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt