Dijous 24 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

10-08-2020

L'Agència de Residus atorga ajuts per valor d'1,2 MEUR per a la retirada de més de 1.000 tones de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. A Lleida són 24 els beneficiaris amb un total de 81 tones retirades. 

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat ajuts per valor d’1,2 MEUR corresponents a 317 peticions per a la retirada, en origen, de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. La finalitat de la subvenció és promoure i fomentar la retirada d’aquest tipus de residus i procurar que aquesta s'efectuï amb les òptimes condicions, per a contribuir a la millora ambiental i la minimització del risc que aquest material comporta per a la salut pública. Els ajuts que ha atorgat l’ARC, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, permetran la retirada de 1.012 tones d’amiant. 

Els beneficiaris d’aquesta línia d’ajuts són els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció i que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns. Cal remarcar que la majoria de peticions que rebran aquest ajut, 219, corresponen a particulars i comunitats de persones propietàries. 

A les terres de Lleida són Terres de Lleida són 24 els beneficiaris, que rebran un total de 101.733 euros i permetran la retirada de 81 tones de material. 
L'import de l'ajut inclou la manipulació i retirada de l'amiant efectuat per les empreses inscrites al RERA (Registre d'Empreses amb Risc d'Amiant), el seu transport així com la gestió i tractament dels residus d'amiant mitjançant les empreses inscrites al Registre general de persones gestores de residus de Catalunya (RGPGRC). 

La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal•lacions i maquinària i s’han de recollir separats de la resta de residus que es puguin generar.
 


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt