Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

14-09-2020

El 30 de setembre, últim dia que els canals afectats pel Segon Dividend Digital es podran veure en l'antiga freqüència

El canvi no afecta l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental    

S’allibera una banda de freqüències de l’espectre radioelèctric per poder desplegar les futures xarxes de telecomunicacions 5G

En algunes comarques de Catalunya, el 30 de setembre serà l’últim dia que els canals afectats pel Segon Dividend Digital es podran veure en l’antiga freqüència. Aquests canvis no afecten a vuit comarques que representen el 70% de la població: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes no s’ha fet cap modificació i, per tant, no serà necessari fer res per poder continuar veient tots els canals.   

En la resta, alguns canals de la TDT es troben actualment en una banda de l’espectre radioelèctric que cal alliberar per poder desplegar les futures xarxes de telecomunicacions 5G. Per tant, es fa necessari un canvi de freqüència.   

Això implica que en aquestes comarques on hi ha hagut canvis de freqüències, les comunitats de veïns dels edificis de més de 3 o 4 habitatges que encara no hi hagin fet les adaptacions necessàries hauran de contactar amb un instal·lador homologat. A les llars amb antena individual i als edificis de fins a 3 o 4 habitatges, en canvi, només caldrà que es resintonitzin els televisors.  

Data de finalització posposada 

Tot el procés de canvis de canal de la TDT de l’anomenat Segon Dividend Digital finalitzarà definitivament el 31 d'octubre, després que la data prevista inicialment s'hagués de posposar per la situació excepcional provocada per la crisi de la Covid-19.   

El 30 de setembre és la data que marca l’apagada de les freqüències antigues que encara s’estan  emetent en simulcast, és a dir simultàniament en la freqüència antiga i la nova, a través de nombrosos centres emissors.  

A més, durant tot el procés d'alliberament de freqüències, els centres emissors afectats amb un abast de cobertura més limitada estan subjectes a un canvi de canal directe, és a dir sense cap període de simultaneïtat d’emissions entre el canal a canviar i el nou canal assignat: al mateix temps que s'encén el nou canal s'apaga l'antic. Per saber si ja s’ha completat aquest canvi o la data prevista en cas que encara no s’hagi realitzat, es pot consultar el Mapa comarcal de canvis de freqüències i previsió de dates pel Segon Dividend Digital a Catalunya.  

 

Per obtenir més informació sobre el procés del Segon Dividend Digital a Catalunya es pot consultar el web mitjansdecomunicacio.gencat.cat o bé trucar al 012.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt