Dissabte 19 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

15-09-2020

El Gremi de Restauració reclama que la pròrroga dels ERTO inclogui bars i restaurants per evitar el col·lapse d'empreses. Els restauradors alerten que el govern espanyol contempla excloure el sector de l'allargament dels expedients

El Gremi de Restauració de Barcelona reclama que la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) més enllà del 30 de setembre inclogui bars i restaurants. Els restauradors alerten en un comunicat que el govern espanyol contempla excloure el sector de l'allargament de les mesures excepcionals dels ERTO. La reincorporació de les plantilles que ara mateix estan sense treballar i cobrant l'atur comportaria el "col·lapse" de centenars d'empreses a Barcelona, afegeixen. Per aquest motiu, exigeixen a la Generalitat, als ajuntaments de l'àrea metropolitana i als grups parlamentaris que negociïn amb el ministeri de Treball per evitar-ho.

Segons asseguren en un comunicat, en les negociacions amb la patronal i els sindicats l'executiu espanyol ha plantejat excloure de la pròrroga els ERTO de la restauració. "És un escàndol que el govern espanyol hagi gosat plantejar aquest escenari", subratlla Roger Pallarols, director del Gremi, "amb els nivells de consum actuals, les plantilles estan sobredimensionades i ho seguiran estant durant molts mesos (fins i tot, anys)”.

El Gremi no descarta que es tracti d’una "estratègia negociadora per acabar forçant la desaparició de la bonificació de les quotes socials".

Els restauradors asseguren que al llarg de l'estiu,"moltíssimes empreses han hagut d’afectar treballadors novament a l’ERTO", un fet que demostra que "els negocis no poden absorbir aquest excés de mà d’obra”, avisa Pallarols.

A banda de reclamar la continuïtat dels ERTO, demanen que es revisin algunes de les "decisions que es van prendre en un primer moment, quan es desconeixia la veritable magnitud de la crisi econòmica”.

 

En concret, el Gremi traslladarà aquest dimarts a tots els agents implicats que, en primer lloc, cal mantenir i incrementar la bonificació de les quotes socials a càrrec de l’empresa. "En molts casos, es tracta de treballadors que difícilment podran ser readmesos a curt i mitjà termini; això no obstant, l’empresa no pot acomiadar-los –i ha de seguir pagant les seves quotes socials– perquè el govern espanyol ha prohibit l’acomiadament durant 6 mesos", apunten.

Per aquest motiu, la segona demanda serà la que s'acabi amb la prohibició d'acomiadar, "una aspiració benintencionada que esdevé utòpica i disfuncional", "tal com es troba configurada a hores d’ara", diuen. El Gremi recorda que la crisi econòmica serà "profunda" i assegura que "per subsistir, moltes empreses es veuran obligades a prendre la dramàtica decisió de reestructurar la plantilla i disminuir la massa salarial".

 


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt