Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

15-09-2020

El Govern inicia l'elaboració del decret sobre la prestació per a l'assistència de persones amb discapacitat física. L'executiu vol augmentar a 2.520 euros al mes la quantitat a percebre

El Govern de la Generalitat regularà per decret la prestació econòmica de l'assistència personal per a persones amb diversitat funcional a Catalunya. L'executiu ha estat informat aquest dimarts sobre la consulta pública que durà a terme el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies prèviament a l'elaboració del projecte de decret que farà aquesta regulació. Segons el marc normativa de la llei de la dependència, una persona amb dependència pot percebre fins a 715 euros mensuals per contractar un assistent personal. El model que vol impulsar el Govern vol ampliar aquesta quantitat fins als 2.520 euros al mes, per unes 140 hores d'assistència com a màxim, un increment que anirà a càrrec de la Generalitat.

També es preveu que aquesta normativa millori el nivell de protecció de la prestació. L'objectiu, segons l'executiu, és arribar a més gent i incrementar la dotació econòmica, que està destinada a millorar l'autonomia personal.

 

El decret recollirà les necessitats detectades a partir del projecte pilot que s'ha fet amb ECOM per a persones amb discapacitat física. El projecte ha permès constatar que aquesta figura ajuda a mantenir o aconseguir la independència en la majoria de casos. Per això, el decret vol prioritzar la prestació econòmica d'assistència per sobre de l'atenció residencial a les persones amb discapacitat física o sordceguesa que ho vulguin.

 

Segons l'executiu, l'assistència personal permet a aquest col·lectiu fer activitats que duria a terme en absència de limitacions, li permet gaudir del màxim nivell d'autonomia i li facilita l'exercici de l'autodeterminació, ja que és la persona qui decideix quan, com i en quines activitats de la seva vida farà ús d'aquest suport.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt