Dijous 22 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-09-2020

CCOO acusa Educació d''abandonar i estrènyer' els recursos de l'FP i insisteix en la necessitat d'un pla de xoc. El sindicat critica que no s'han reforçat les plantilles ni s'ha respost a l'augment de la demanda

CCOO ha acusat el Departament d'Educació d'"abandonar i estrènyer" els recursos destinats a la Formació Professional (FP) i ha insistit en la necessitat d'esablir un pla de xoc urgent. El sindicat ha criticat que el curs s'ha iniciat als centres d'FP "sense reforços covid, amb retallades de plantilles docents" en grans centres i amb una reforma curricular "imposada". CCOO ha assegurat que l'FP catalana té les ràtios més elevades de l'Estat, que el curs passat van quedar "milers" d'alumnes pendents de cursar mòduls i pràctiques en les empreses. "El relat del 'grup estable' difós als mitjans i les recomanacions de grups a 20 alumnes no s'apliquen a l'FP i la ràtio passar a ser element secundari", ha lamentat.

El sindicat ha apuntat que mentre l'alumnat baixa a primària, creix a l'FP i ho fa de forma significativa i "rellevant". Ha lamentat que malgrat això, hi hagi només 1.752 places noves d'FP, "el que suposa un augment del dèficit estructural de places públiques a Catalunya".

CCOO ha criticat la "falta de previsió" de l'administració educativa per cobrir les necessitats i la demanda de la població jove i ha apuntat que l'educació en línia privada ha absorbit els darrers anys l'increment d'alumnat d'FP. Ha afegit que Catalunya s'ha situat al capdavant d'aquesta modalitat "autoritzant aquestes centres, fomentant el negoci amb la formació de les persones i ofegant el creixement de l'Institut Obert de Catalunya (IOC)".

El sindicat ha reclamat que és "imprescindible" la presencialitat i ha afegit que s'ha de garantir com a modalitat "excepcional" l'oferta a distància pública suficient a través de l'IOC.

CCOO ha apuntat també a les dificultats per poder exercir les pràctiques a les empreses en l'actual situació de pandèmia, empitjorat segons denuncia per la reforma d'FP impulsada des de l'administració.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt