Dijous 22 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

18-09-2020

Facua assegura que tots els consumidors sortiran perjudicats amb la compra de Bankia per part de CaixaBank. Adicae es mostra defraudada amb la presentació de l'entitat i demana millores pels clients i petits accionistes

Les associacions de consumidors han respost amb crítiques a la primera roda de premsa de presentació de la fusió entre CaixaBank i Bankia, que s'ha produït aquest divendres a València amb José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar, el president i conseller delegat de la nova CaixaBank. Facua ha considerat que tots els consumidors sortiran perjudicats amb la compra de Bankia per part de CaixaBank. "Aquesta compra suposarà la creació d'un banc líder en abusos als usuaris, en comissions desproporcionades, en tancament d'oficines i en retallades d'ocupació", ha dit el secretari general de Facua, Rubén Sánchez. Adicae també es s'ha mostrat defraudada i ha demanat millores i protecció dels drets dels clients i petits accionistes.

En aquest sentit, Facua també ha recordat que CaixaBank ha aprovat un increment de comissions de fins a 240 euros l'any pels clients que no contractin productes associats. De la fusió dels dos bancs en sorgirà un "banc líder en deute" i on la capacitat d'actuació de l'Estat, a través del FROB, es reduirà del 60% actual a Bankia, a només el 16%. El FROB és el fons mitjançant el qual es va rescatar Bankia amb més de 22.000 milions d'euros.

 

Tot i avalar la fusió, l'associació de consumidors Adicae ha criticat la presentació d'aquest divendres en un comunicat, on opinen que els acords dissenyen "només una entitat bancària més competitiva i rendible en l'actual mercat financer espanyol i europeu".

 

A més, han lamentat que el conseller delegat de CaixaBank no hagi fet esmentat els "gravíssims problemes amb la clientela" que arrosseguen totes dues entitats.

ACN


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt