Dimarts 20 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

21-09-2020

La Diputació de Lleida subvencionarà la Federació ALLEM amb 518.000 € durant el període 2020-2021

Joan Talarn ha signat el conveni de col·laboració amb Joan Ramon Saura, president d’una associació que agrupa 17 entitats de les comarques de Lleida que ofereixen serveis de suport a les persones amb discapacitat

La Diputació de Lleida i la Federació ALLEM-Agrupació Lleidatana d’Entitats de suport a persones amb discapacitat han subscrit avui un conveni de col·laboració per al període 2020-2021.

L’acord ha estat signat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i per Joan Ramon Saura, president d’ALLEM, que han estat acompanyats del vicepresident segon de la Diputació, Jordi Latorre, i del diputat de l’Àrea de Salut, Albert Bajona.

Joan Talarn ha destacat que la Diputació ha d’estar al costat dels ciutadans, i, en la situació actual, “més que mai”. Així, ha explicat que aquest conveni és una bona manera de col·laborar amb totes les associacions, ja que “ara vivim moments molt complexos i el col·lectiu de persones que ateneu necessiten encara més una cura més especial”. Per la seva banda, Joan Ramon Saura ha donat les gràcies a la Diputació per l’esforç que aquest conveni suposa, “fet que demostra la sensibilitat que té la institució vers el col·lectiu que representa ALLEM”.

Segons l’acord, la Diputació aportarà a ALLEM 259.000 € per a cadascuna de les anualitats 2020 i 2021, és a dir, un total de 518.000 €. Aquesta quantitat es destinarà a subvencionar les diferents activitats realitzades per ALLEM, així com la prestació del Servei Respir-Suport Familiar i la prestació de serveis de suport realitzades per entitats membres de la Federació ALLEM.

En el cas del Servei Respir, la Federació ALLEM oferirà suport a les famílies que no es puguin fer càrrec temporalment de la cura de la persona amb discapacitat, coordinant un equip de professionals de l’àmbit social de les entitats associades, que rebran  les  demandes,  avaluaran  els  casos  i  prestaran  els  suports  de  manera col·laborativa.

En relació amb les entitats membres d’ALLEM, seran subvencionables les activitats realitzades pels  professionals de les entitats federades i prestacions de serveis de tercers, dirigides a la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, així com les despeses per fer front a la pandèmia per la Covid-19, incloent-hi equips de protecció, serveis de neteja i desinfecció, i serveis de professionals externs de l’àmbit de la salut, entre d’altres, sempre que estiguin directament relacionades amb la protecció de la salut de les persones.

ALLEM és una agrupació d’entitats sense ànim de lucre, a la qual pertanyen 17 entitats de les comarques de Lleida que ofereixen serveis de suport a les persones amb discapacitat i vetllen per la seva integració social i laboral amb atenció a la seva salut física i psíquica.

Són sòcies d’ALLEM: Acudam (Mollerussa), Adda (Vielha), Alba (Tàrrega), Amisol (Solsona), Aspamis (Lleida), Aspros (Lleida), Llar Santa Anna (Castell del Remei), Claror (la Seu d’Urgell), L’Estel (Balaguer), L’Olivera (Vallbona de les Monges), La Torxa (Lleida), Plançó (Lleida), IMO Salvador Seguí (Lleida), Integra Pirineu (la Seu d’Urgell), Sant Joan de Déu de les Terres de Lleida (Almacelles), Ilersis (Lleida) i Talma (Juneda).

El conveni s’emmarca dins la línia de treball de la Diputació de Lleida, que des de fa anys col·labora amb diferents entitats vinculades amb persones amb discapacitat física o psíquica, als efectes de fomentar la seva autonomia personal i afavorir la seva plena integració a totes les possibilitats que ofereix la realitat social, econòmica i cultural del territori.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt