Dimarts 20 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

21-09-2020

El govern espanyol i els sindicats signen l'acord que regula el teletreball a les administracions públiques. Entre d'altres, s'estableix que la modalitat haurà de ser expressament autoritzada i el dret a la desconnexió digital

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i els sindicats han signat aquest dilluns l'acord que regular el teletreball a les administracions públiques, en què cada una d'elles podrà establir com serà la prestació de serveis en aquesta modalitat garantint sempre l'atenció presencial a la ciutadania, segons explica l'executiu espanyol. Alguns aspectes que recull l'acord és que el teletreball és una modalitat que haurà de ser expressament autoritzada i que no podrà suposar cap incompliment de la jornada i l'horari que correspongui en cada cas. A més, es garanteix el dret a la intimitat i a la desconnexió digital i les administracions que ho demanin podran disposar de sis mesos per adaptar-se a la nova regulació del teletreball. 

Pel que fa el desenvolupament concret de l'activitat mitjançant el teletreball s'haurà de fer en els termes de les normes de cada administració pública i es negociarà en el marc de la negociació col•lectiva de cada àmbit. En tot cas, sí que es deixa clar que el personal públic que faci teletreball té els mateixos drets i deures que la resta de l'administració i que aquesta és qui ha de proporcionar els mitjans tecnològics necessaris per poder treballar.

El govern espanyol destaca també que la regulació del teletreball era un compromís de legislatura i que s'ha hagut d'avançar per la situació originada per la covid-19.

Per part dels sindicats, CCOO ha celebrat l'acord i ha definit com un "gran assoliment" que s'expliciti que els mitjans tecnològics i el seu manteniment vagin a càrrec de l'administració i que s'ha fet constar la necessitat que la regulació d'aquesta modalitat per a sectors concrets hagin ser de inclosos en una negociació col•lectiva específica.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt