Dissabte 24 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

22-09-2020

Sense acord entre Govern, patronal i sindicats per 'trobar una solució' per als pares amb fills en quarantena. CCOO i UGT demanen a la Generalitat que s'avanci i creï una prestació econòmica per a les famílies afectades

La reunió entre el Govern, patronal i sindicats per "trobar una solució" per als pares amb fills en quarantena –després d'un positiu de covid-19 en un grup bombolla- ha acabat sense acord. La Generalitat pressiona perquè l'Estat reguli la incapacitat a través d'una baixa mèdica temporal de la Seguretat Social, mentre CCOO i UGT volen que el Govern de Torra s'avanci i creï una prestació per a tots els progenitors catalans afectats. "Abans que el tema es resolgui a nivell estatal, que pot tardar setmanes, hem reclamat a la Generalitat d'impulsar una prestació directa i amb recursos propis. Desgraciadament no hem rebut la millor resposta i estem una mica decebuts", ha afirmat el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

"Cal donar cobertura a tota la classe treballadora, no només als casos de vulnerabilitat"

"El Govern només es plantejaria aquest ajut en les famílies més vulnerables. I això no pot ser, hauria de ser per al conjunt de la classe treballadora", ha continuat Pacheco. "L'executiu català només s'ha obert a discutir-ho en el marc del diàleg social. No ha dit que no a res, però estem decebuts perquè es limiten als casos de vulnerabilitat deixant fora molts treballadors i treballadores que ho necessitaran", ha insistit el secretari general de CCOO de Catalunya, que, en paral•lel, sí que ha estat d'acord en seguir pressionant l'Estat perquè "resolgui d'una vegada per totes" la quarantena dels pares a través d'una baixa laboral temporal.

"No és una qüestió de drets sinó de diners"

Per la seva banda, el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, també ha volgut mostrar la seva "decepció" per una reunió entre Govern i agents econòmics i socials sense fruits a curt termini. "Veníem aquí amb l'objectiu de crear unes bases per a l'acord, però no ha pogut ser", ha lamentat Ros, que també ha descartat que les baixes de pares amb fills en quarantena s'hagin de reduir "a casos de famílies vulnerables". "Aquesta limitació no l'acceptem i no hem pogut tancar unt text", ha puntualitzat el secretari general de la UGT de Catalunya. "Per desgràcia anem molt tard, ja que les escoles han començat i ja ens trobem amb grups en quarantena", ha recordat Ros. "Al final, no és una qüestió de drets sinó de diners", ha sentenciat el líder de la UGT de Catalunya.

"Tampoc era avui el dia per entrar en el detall amb partides i diners, sinó el dia per bastir un acord global entre patronals i sindicats. Però el pacte no ha estat possible", ha reblat Ros.

Foment i Pimec: "La reunió no ha estat d'un consens total i absolut"

El president de Pimec, Josep González, ha reconegut que la proposta de trobar una solució per als pares amb fills en quarantena "ha avançat relativament poc". "S'han posat sobre la taula altres derivades que no havien estat consensuades", ha destapat González, apuntant indirectament als sindicats. "No és que estem en desacord, però no hi havia una ordre del dia definida. Això s'ha de continuar amb una nova taula de converses", ha reflexionat en veu alta el president de Pimec. "No s'ha pogut arribar a un acord, però l'esperança no l'hem de perdre i cal trobar una solució per als pares amb fills en quarantena", ha comentat González.

Mateixa convicció en el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que ha recordat que la patronal catalana està d'acord amb la Generalitat de reclamar una incapacitat temporal a la Seguretat Social. "Estem totalment a favor, que la prestació sigui a càrrec de la SS i que els treballadors no perdin part del salari", ha avisat Sánchez Llibre. "Malauradament la reunió no ha estat d'un consens total i absolut", ha afegit el president de Foment, que sobre la proposta dels sindicats –d'un pagament avançat de la Generalitat- s'ha mostrat partidari que en breu i a través de la mesa de diàleg social es posi sobre la taula una partida pressupostària per arribar a les famílies vulnerables.

Govern: "Convocarem la Mesa del Diàleg Social"

El Govern ha valorat positivament la trobada a tres bandes amb els agents econòmics i socials, on s'ha reafirmat que la 'millor solució' per als pares amb fills en quarantena és la incapacitat temporal (baixa de la Seguretat Social). "Ha estat una visió compartida per part de tothom", han afirmat fonts de Presidència. Pel que fa a la demanda dels sindicats CCOO i UGT d'una prestació del Govern i ampliar els 10 MEUR d'ajuts per a famílies vulnerables, la Generalitat s'ha compromès a convocar la taula tècnica de la Mesa del Diàleg Social. "Allí serà on ho analitzarem i cercarem una mesura consensuada i factible", han conclòs les mateixes fonts.
 


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt