Dissabte 24 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

23-09-2020

UGT veu una ‘gran notícia’ per als treballadors i les arques de la Seguretat Social la sentència sobre els 'riders'. El sindicat recorda que les plataformes s'estalvien 10 MEUR l'any en cotitzacions

UGT veu una "gran notícia" per als treballadors i les arques de la Seguretat Social la sentència del Tribunal Suprem que considera falsos autònoms els repartidors de grans plataformes digitals com Glovo. El sindicat recorda que ja fa temps que defensa la relació laboral entre els 'riders' i les plataformes i "l'abús" de les companyies en aquest sector. "Cal avançar en la negociació col·lectiva com a eina per a l'adequació de l'activitat de les plataformes digitals dins dels àmbits funcionals dels convenis sectorials", ha dit la UGT en un comunicat. El sindicat ha recordat que les plataformes s'estalvien 10 milions d'euros anuals en cotitzacions amb l'ús dels falsos autònoms i que ara aquests diners s'hauran de pagar a la Seguretat Social.

Per la seva banda la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem que reconeix que els repartidors de Glovo, els ‘riders’ són falsos autònoms i per tant tenen relació laboral amb l’empresa. En una entrevista a Onda Cero, Díaz ha recordat que la Inspecció de Treball treballava en la mateixa direcció “i per fi avui el Tribunal Suprem entén que no són emprenedors, que hi ha un frau en aquestes contractacions i que han de ser considerats treballadors”. “Avui molta satisfacció per aquesta sentència”, ha afirmat.

Díaz ha recordat que el seu govern ja té “més o menys enllestida” una proposta per regular aquest camp i la sotmetrà al diàleg social un cop s’hagi assolit un acord per a la pròrroga dels ERTO. “El que és clar és que no són persones incorporades a cap fórmula d’autònoms, i per tant són relacions laborals i la legislació se’ls ha d’aplicar de manera contundent”.

A més, Díaz ha apuntat que en no reconèixer aquesta relació laboral amb els seus ‘riders’, Glovo feia “competència deslleial” amb altres empreses que sí que tenen donats d’alta els seus treballadors i paguen les cotitzacions socials. “Fins i tot des del punt de vostè econòmic és molt important aquesta sentència”, ha dit.


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt