Dissabte 24 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerAltres notícies

24-09-2020

L'ATM de Lleida perd prop de 3 milions de passatges pel confinament. A l'abril és quan hi va haver la caiguda més forta amb un 93,4% menys d'usuaris en comparació amb el 2019

L'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida, ha perdut un total de 2.972.848 passatgers des del mes de març, quan va començar el confinament per la pandèmia de la covid-19, en comparació amb xifres dels mateixos mesos l'any 2019. L'abril va ser el mes que la davallada va ser més forta, amb un 93,4% menys de passatgers en comparació amb l'any anterior. La directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Dolors Tella, ha explicat que al setembre, amb l'arrencada del curs escolar la caiguda de la demanda ja s'ha recuperat i es troba al 40%. En aquest sentit, ha considerat que s'ha aconseguit "transmetre certa tranquil•litat" respecte a la utilització del transport públic malgrat la convivència amb el virus.


A patir del 13 de març, quan es van tancar les escoles i va començar el confinament per la covid-19, el volum de passatgers del transport públic de l'ATM de Lleida ha anat a menys en comparació amb l'any anterior. Així, al març, n'hi va haver un 55% menys, a l'abril un 93,4%, al maig un 86,4% menys, al juny un 63,7% menys, al juliol un 63,1% menys i a l'agost un 50,1% menys.


En total són prop de 3 milions menys de passatgers si bé Dolors Tella ha assegurat que la tendència ja s'ha revertit al setembre amb la tornada a les aules. De fet, després dels mesos durs de confinament, l'abril i el maig, ja es van recuperar algunes línies per garantir l'arribada a la feina de les persones que treballen en serveis essencials, i des d'aleshores la caiguda ha anat a menys.


Malgrat tot, Tella ha reconegut que ara els autobusos "van molt plens" i en aquest sentit ha assenyalat que des de l'ATM s'ha considerat la necessitat de recordar la utilització de la mascareta dins dels vehicles. Han rebut queixes d'alguns usuaris que avisen de passatgers que no la porten i Tella ha recordat que el conductor no pot vetllar per controlar si tothom porta la mascareta ja que ha d'estar per la carretera. Per això, ha instat a la "consciència i responsabilitat" dels usuaris i ha avançat que posaran vinils amb informació al respecte.
 


Altres notícies

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt