Notícies locals

17-07-2017

'Montserrat Roig - Paraules d'Avui', tercer concert del Juliol de Música i Poesia.

foto del recital

El Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses va acollir ahir l'espectacle Montserrat Roig-Paraules d’Avui. Es tracta d'una selecció d’alguns dels articles recollits a “Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 19901991”, que agrupa la majoria d’articles que Roig va escriure al diari Avui fins pocs dies abans de morir. Temes recurrents com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua, la pau... van ser presents al llarg d’aquest monòleg que en realitat és un diàleg, perquè les paraules de Montserrat Roig interpel·len el públic, el lector. 

La vivesa en la dicció i moviment de Mariona Casanovas, acompanyada per la guitarra d’Emili Cuenca, van fer gaudir i descobrir a l'espectador el pensament de Montserrat Roig que a través dels seus articles i la seva estructura narrativa mostrava reflexions i imatges, a vegades poemàtiques, que l'ajudaven a bastir el discurs.   

El monòleg  "Montserrat Roig-Paraules d'Avui" està dirigit Per Maria Manau i Frederic Roda i després de 10 anys girant en petit format, ara des de la direcció, es contempla una gran gira per tot Catalunya.  

El cicle del Juliol de Música i Poesia es tancarà el pròxim 23 de Juliol al Monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb un homenatge a Astor Piazzolla, un dels grans músics del segle XX. que va popularitzar el tango contemporani al món sencer, influït per altres llenguatges musicals, especialment per la música clàssica i el jazz. El concert anirà a càrrec del quintet Vibratango.   
Altres notícies locals

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza una caminada pel camí montserratí de Sant Jaume entre Castelló de Farfanya i Balaguer. És una de les moltes activitats que l’entitat ha preparat per celebrar la Festivitat de Sant Jaume.

»Avui es pot veure a Balaguer, en directe des del Gran Teatre del Liceu, l'Òpera 'IL TROVATORE de VERDI'.

»El Juliol de Música i Poesia posa el punt i final al sisè cicle aquest diumenge amb l’últim concert, un homenatge a Astor Piazzola, un dels grans músics del segle XX, que va popularitzar el tango. L'actuació anirà a càrrec del quintet Vibratango.

»El balaguerí, Gerard Angerri, juga a Alacant contra un equip de la Primera Divisió.

»Alexandra Papell, del CEN Balaguer, acaba dotzena en els 200 braça al Campionat d'Espanya de natació aleví.

»La sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer acull avui, a les 9 de la nit, la projecció de la pel·lícula 'A la recerca de l'arca perduda' amb motiu del 35è aniversari d’aquest film sobre el qual el Museu de la Noguera acull una exposició durant tot l'esti

»Balaguer es prepara per celebrar la festa de Sant Jaume. Els més petits podra participar demà i dissabte en el taller d’elaboració de fanalets per gaudir dilluns de la cercavila que es farà a la tarda.

»Aquest dissabte la Plaça Sant Salvador de Balaguer celebrarà el seu tradicional concert d'Havaneres a partir de dos quarts d'11 de la nit amb el Grup Boira de les terres de Lleida.

»L'atleta del Club Pedala.cat de Balaguer, Jordi Martínez, va acabar quart en la Marató del Trail Vielha-Molieres 3010 disputat el passat dissabte.

»12 joves d'entre 14 i 17 anys de Balaguer fan des de dilluns tasques de neteja i millora al Barrancs dels Rucs. L'activitat s'emmarca en el projecte JOVA, Joves i Valors.

»Continua avui el cicle de monòlegs a la fresca. El convidat d’aquesta nit és David Barragan, que actuarà a partir de dos quarts de 10 del vespre a la plaça del Teatre.

»La Plaça del Mercadal de Balaguer serà l'escenari divendres de la primera de les Holly Parties que es faran a la capital de la Noguera aquest estiu.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)