Web en reformes

Dijous 16 d'Agost
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-07-2018

Un concert de m˙sica i un tast de vins Ús la proposta d'avui oberta a tot el p˙blic en el marc de la 23¬ CÓtedra d'Estudis Medievals del Comtat d'Urgell,

Un concert de música i un tast de vins és la proposta d’avui oberta a tot el públic en el marc de la 23ª Càtedra d’Estudis Medievals del Comtat d’Urgell, un curs d’estiu que es va inaugurar ahir a la tarda i que enguany tracta sobre el tema de  “La nació a l’Edat Mitjana”, tema avui de plena actualitat, amb el qual s’aportarà l’experiència de l’edat mitjana en aquestes situacions cap al present, segons apunta el professor d’Història Medieval de la UdL, Flocel Sabaté.
 
Àudio....
 
La vicepresidenta del consell, Sònia Valero, diu que la Càtedra és bona fórmula per expandir la cultura a nivell comarcal i un curs de prestigi amb  alumnes d’arreu de Catalunya, València, Mallorca i França.
 
Àudio....
 
El Consell Comarcal de la Noguera, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida, amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Balaguer, ja fa més de dos dècades que organitzen el curs d’estiu de la Càtedra d'Estudis Medievals Comtat d'Urgell amb la voluntat d'estudiar i difondre la història medieval de la Noguera.
 
Des de l’ajuntament confien en poder continuar sent co-organitzadors d’aquest curs.
 
Joan Biscarri és el regidor de Cultura.
 
Àduio.....
 
A més de les ponències i els debats, s’ha incorporat al programa una sortida de camp de treball demà divendres i un concert de música amb tast de vins obert a tothom avui a les 19.30h, al claustre del Consell Comarcal de la Noguera.
 
El concert anirà a càrrec del grup Vocal Mezzos de Cervera, que presentarà el nou treball, “Cançons i sensacions”, una producció que vol transmetre al públic un ventall de sensacions amb cançons de diferents països i cultures i que de Nord a Sud passaran de melodies planes, volàtils, delicades i temàtiques màgiques i profundes, a cançons càlides, enèrgiques, vives i temàtiques més humanes i materials.
 
El Grup Vocal Mezzos es crea a finals de l'any 2009 per experimentar i gaudir de diferents repertoris a veus blanques.
 
Durant aquest temps, ha treballat estils musicals molt diferenciats: Renaixement, Música Religiosa de diverses èpoques, Romanticisme, Cançons Tradicionals d'arreu, Música Nordamericana i Música Llatino-Americana.
 
Recorre part del territori català oferint diferents programes en cicles musicals i esdeveniments diversos dels quals destaquen el Festival de Pasqua de Cervera, el Festival d'Estiu Nits Musicals a la Brufaganya i el Festival Musiquem Lleida, la participació a la Passió Medieval de Cervera.
 
L'any 2012 s'endinsa en el terreny dels espectacles pedagògics dirigits als més petits amb el muntatge La música en colors i actualment amb L'arbre de la Jana.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt