Dimarts 04 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-03-2019

Balaguer obre al p˙blic aquest diumenge l'Espai PortolÓ, dedicat a Gaspar de PortolÓ. En un futur, el fons documental es podria ampliar a tota la familia PortolÓ i el seu lligam amb Balaguer

Balaguer obre al públic aquest proper diumenge l'Espai Portolà. Es tracta d'un espai dedicat en aquests moments a Gaspar de Portolà tot i que més endavant l'objectiu de l'ajuntament és que l'espai també pugui donar a conèixer la història d'altres membres de la família Portolà i la relació que van tenir amb la ciutat. D'aquí, segons l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, que l'espai s'anomeni Espai Portolà i no Espai Gaspar de Portolà.

Àudio….

Des del consistori confien també que aquest espai pugui ser un nou pol d'atracció turística.

Àudio….

L'acte de diumenge consistirà en una visita guiada i la signatura del conveni amb l'Associació d'Amics de Gaspar de Portolà, conveni al qual el consistori va donar llum verda en el ple del mes passat.

L'entitat, segons el seu secretari, Pompili Roigé, es va fundar l’any 1981 i té com a objectiu divulgar la història d’aquest català i enfortir els lligams entre Catalunya i Califòrnia.

Àudio......

L'Espai Portolà comptarà amb material divers, 29 plafons, fotografies, llibres, plaques, pintures i altres objectes que l'Associació d'Amics de Gaspar de Portolà ha cedit a l'ajuntament per habilitar aquest espai. Del contingut de l'espai en parla tot seguit el mateix Pompili Roigé.

Àudio....

Gaspar de Portolà (Os de Balaguer 1716- Lleida, 1786) va explorar la costa oest del nord del continent americà i fou el primer governador de Califòrnia.

L'acte del proper diumenge començarà a les 12 del migdia i és obert a tot el públic.

Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius


 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt