Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

16-03-2019

Aquest diumenge s'obre al públic l'Espai Portolà. L'espai, situat a l'antiga rectoria de l'església de Santa Maria, acollirà una exposició centrada en la figura de Gaspar de Portolà, militar del segle XVIII de família balaguerina

Balaguer obre al públic aquest diumenge l'Espai Portolà. Es tracta d'un espai dedicat en aquests moments a Gaspar de Portolà tot i que més endavant l'objectiu de l'ajuntament és que l'espai també pugui donar a conèixer la història d'altres membres de la família Portolà i la relació que van tenir amb la ciutat. 
 
L'acte de diumenge consistirà en una visita guiada i la signatura del conveni amb l'Associació d'Amics de Gaspar de Portolà, conveni al qual el consistori va donar llum verda en el ple del mes passat.
 
L'entitat es va fundar l’any 1981 i té com a objectiu divulgar la història d’aquest català i enfortir els lligams entre Catalunya i Califòrnia. 
 
L'Espai Portolà estarà situat a l'antiga rectoria de l'església de Santa Maria i comptarà amb material divers, 29 plafons, fotografies, llibres, plaques, pintures i altres objectes que l'Associació d'Amics de Gaspar de Portolà ha cedit a l'ajuntament per habilitar aquest espai. Des del consistori confien també que aquest espai pugui ser un nou pol d'atracció turística.
 
Gaspar de Portolà (Os de Balaguer 1716- Lleida, 1786) va explorar la costa oest del nord del continent americà i fou el primer governador de Califòrnia.
 
L'acte del proper diumenge començarà a les 12 del migdia i és obert a tot el públic.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt