Dimecres 03 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-05-2019

L'Ajuntament de Balaguer elabora una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius del municipi.

L'Ajuntament de Balaguer ha contractat una empresa perquè elabori una diagnosi sobre les dinàmiques pròpies de les violències sexuals i sexistes en espais festius del municipi.
 
Darrerament s'està visibilitzant com les desigualats de gènere i les violències sexuals i sexistes als espais festius són un dels problemes que cal abordar i eradicar. Des de l'Ajuntament de Balaguer es vol afrontar aquesta problemàtica, recollint la informació necessària per decidir quines accions caldrà dur a terme i poder-la abordar amb eficàcia.
 
El procés d'elaboració de la diagnosi tindrà una durada de dos mesos i es realitzaran un seguit d'activitats per recollir informació del municipi i poder-ne extreure les conclusions principals sobre com afecta aquest fenomen als espais festiu del territori. 
 
Les activitats que estan dissenyades per recollir informació són les següents: 
 
- Entrevistes a persones considerades clau com tècnics i membres de determinades associacions
 
- Qüestionari on-line obert a tota la població de Balaguer sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius. 
 
- Grup focal amb informants clau d'anàlisi, reflexió i debat sobre la temàtica.
 
- Activitat d'observació participant amb dones. Aquesta és un activitat que consistirà en realitzar un passejada amb dones del municipi per detectar aquells espais i elements urbans que generen percepció de seguretat, inseguretat o llibertat a les dones quan es desplacen de nit per Balaguer.
 
- Formació a entitats que participen o organitzen festes al municipis.
 
Per a realitzar aquesta diagnosi, l'Ajuntament compta amb la dinamització i assessorament de l'Observatori Noctàmbules, projecte especialitzat en l'anàlisi de les violències sexuals en espais festius i en l'elaboració de protocols comunitaris per abordar-les . 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt