Dijous 20 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-05-2019

Tècnics de Restauració del Departament de Cultura visiten les Franqueses per avaluar els danys de les pintades feixistes. En funció de les pedres s'utilitzarà una tècnica combinada per eliminar les pintades amb sistemes químics i mecànics.

Un total de sis tècnics del Departament de Cultura es van  traslladar ahir a la tarda al monestir de Santa Maria de les Franqueses per avaluar els danys de les pintades que un grup de desaprensius van fer al monument la matinada de diumenge, pintades en contra dels llaços grocs de la Plaça del Mercadal i els carrers de Balaguer i a favor de Franco, entre altres.
 
Eren tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura que van fer diverses proves per avaluar l'afectació i poder prendre les decisions necessàries de cara a la reparació. Així ens ho explicat avui la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs, que ha destacat que sembla ser que, finalment, les pintures es podran esborrar sense perjudicar excessivament a la pedra tot i que serà una tasca, diu, molt laboriosa sobretot per la dispersió del pigment.
 
Àudio…..
 
Segons la mateixa Carme Alòs, en funció de les pedres s'utilitzarà una tècnica combinada per eliminar les pintades amb sistemes químics i mecànics.
 
Àudio…….
 
Els treballs de neteja els faran des del Departament de Cultura i començaran un cop s'hagi fet la valoració econòmica dels danys.
 
Àudio…..
 
Recordem que les pintades han afectat diversos murs de l'edifici així com les portes.
 
Santa Maria de les Franqueses és un monestir romànic de l'orde del Cister fundat el 1186 declarat Bé cultural d'interès nacional que en els últims anys ha estat objecte de diverses actuacions per tal de fer-ne possible la seva conservació i millora.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt