Dissabte 06 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

15-05-2019

L'Ajuntament de Balaguer elabora una diagnosi sobre les dinÓmiques de les violŔncies sexuals i sexistes en espais festius. El procÚs d'elaboraciˇ de la diagnosi tindrÓ una durada de dos mesos i es recollirÓ informaciˇ del municipi

L'Ajuntament de Balaguer ha contractat una empresa perquè elabori una diagnosi sobre les dinàmiques pròpies de les violències sexuals i sexistes en espais festius del municipi.
 
Darrerament s'està visibilitzant com les desigualats de gènere i les violències sexuals i sexistes als espais festius són un dels problemes que cal abordar i eradicar. Des de l'Ajuntament de Balaguer es vol afrontar aquesta problemàtica, recollint la informació necessària per decidir, posteriorment, quines accions caldrà dur a terme i poder-les abordar amb eficàcia.
 
El procés d'elaboració de la diagnosi tindrà una durada de dos mesos i es realitzaran un seguit d'activitats per recollir informació del municipi i poder-ne extreure les conclusions principals sobre com afecta aquest fenomen als espais festiu del territori. 
 
Alexandra Casanoves, tècnica de prevenció de l'Observatori Noctàmbules, explica tot seguit algunes les activitats que s'han dissenyat per recollir informació. Entre elles, entrevistes a persones considerades clau com tècnics i membres de determinades associacions; un qüestionari on-line obert a tota la població de Balaguer sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius i una activitat d'observació participant amb dones. Es tracta d'una iniciativa que consistirà en realitzar una passejada amb dones del municipi per detectar aquells espais i elements urbans que generen percepció de seguretat, inseguretat o llibertat a les dones quan es desplacen de nit per Balaguer.
 
Àudio.....
 
Per la seva banda, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, considera molt important fer una diagnosi d'aquest tipus per conèixer com afecta a la capital de la Noguera, sobretot, la inseguretat  en l'oci nocturn.
 
Àudio......
 
Per a realitzar aquesta diagnosi, l'Ajuntament compta amb la dinamització i assessorament de l'Observatori Noctàmbules, un projecte especialitzat en l'anàlisi de les violències sexuals en espais festius i en l'elaboració de protocols comunitaris per abordar-les . 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt