Dijous 17 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tŔcnica
'L'alimentaciˇ i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies locals

10-10-2019

El videof˛rum del documental 'El desequilibri perfecte' i el conte 'El Mer' a la Biblioteca de Balaguer han posat fi a les activitats organitzades per la Taula per la Salut Mental de la Noguera, aquest dijous, per celebrar el Dia de la Salut Mental.

Aquest vespre s'ha dut a terme el videofòrum del documental “El desequilibri perfecte”, i la posterior tertúlia amb el Sr. Josep Pifarré, cap  de psiquiatria de l’Hospital Santa Maria, i la Sra. Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació de Salut Mental de la Noguera, a les 19.30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer. 
 
L'activitat formava part dels actes que la Taula per la Salut Mental de la Noguera ha organitzat arreu de la comarca de la Noguera en motiu del Dia de la Salut Mental que es celebra justament aquest dijous 10 d'octubre.
 
Aquests actes van començar dilluns 7 d’octubre, amb la xerrada “L’impacte social a la família”, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell. El dimarts 8 d’octubre, la biblioteca d’Artesa de Segre l’Associació de Salut Mental de la Noguera va fer la xerrada “Cuida la teva salut mental”. I aquest dimecres 9 d’octubre, s’ha instal•lat al mercat de Ponts una taula informativa sobre la salut mental. 
 
Avui dijous 10 d’octubre al matí s’ha organitzat per a alumnes de 5è i 6è de primària de Balaguer un espectacle de màgia amb Mago Toni, al pavelló Molí de l’Esquerrà. 
 
A les 11.30 hores, la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera, ha estat escenari d'una xerrada sobre dol perinatal, a càrrec del CSMA I CASD de Balaguer. 
 
A les 17.30 hores a la biblioteca de Balaguer, ha acollit el contacontes  “El Mer” de David Mckee, la meravellosa història del nostre estimat elefant multicolor, dirigit a infants de dos a cinc anys. 
 
El videofòrum i la tertúlia han posat punt i final a les activitats. 
 
La Taula per la Salut Mental de la Noguera es va constituir el dia 8 d’octubre de 2018, en el marc de les celebracions del Dia Mundial de la Salut Mental. La Taula és gestionada per un grup motor format per l’Hospital Hèstia Balaguer, el Servei de  Rehabilitació Comunitària de Balaguer GSS, la Coordinadora de Salut Mental Terres de Lleida, l'Associació de Salut Mental de la Noguera (Club Social El Porxo), la Federació de Salut Mental, el Centre de Salut Mental Adults de Balaguer GSS, Gestió de Serveis Sanitaris i els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.
 
A més hi col•laboren un grup d’agents participants, format per Càritas Urgell, Creu Roja La Noguera, Mossos d’Esquadra, l’Ajuntament de Balaguer (Policia Local i Regidoria de Salut) i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. També compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Departament d’Ensenyament, el Departament de Justícia, el Departament d’Interior, el Departament de Salut, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.
 
Aquesta Taula té els objectius de detectar les necessitats del territori en relació amb la salut mental, de sensibilitzar sobre les malalties mentals i lluitar contra l’estigmatització, promoure la salut mental, redactar protocols d’actuació, establir grups de treball per implementar nous programes i serveis, i augmentar la incidència en les polítiques de salut, entre altres.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt