Diumenge 12 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

26-06-2020

Els monuments de Balaguer es poden visitar amb nous horaris de visita ampliats coincidint amb el període d'estiu. El Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre el que queda del mes de juny l’entrada es gratuïta

Aquest cap de setmana els monuments de Balaguer amplien els horaris d’obertura. De fet ho han fet a partir del 24 de juny i a banda d’ampliar els horaris, també ho fan els dies de visita coincidint amb el període d'estiu.

Els monuments es van reobrir al públic el passat 15 de juny després de tres mesos tancats per la pandèmia del coronavirus. Un setmana abans, el dia 6,  ho van fer els museus.

Per visitar-los s'han de respectar totes les mesures de seguretat i protecció establertes per les autoritats sanitàries com, per exemple, respectar les distàncies, evitar les aglomeracions als accessos als monuments i dur la mascareta.

Horaris:

El recorregut per les muralles es podrà fer de dilluns a diumenge de 10 a 19 h.

Les visites a l'església de Santa Maria romandrà tancada, com és habitual, els dilluns i es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10:00 a 13:00 h i de 17:00 a 19:00 h, diumenges de 10:00 a 13:00 h

El Parc Arqueològic del Pla d'Almatà i Claustre de Sant Domènec, de dilluns a dissabte de 10:00 a 19:00 h i diumenge de 10:00 a 13:00 h.

Finalment, pel que fa al jaciment arqueològic del Pla d'Almatà fins al 15 de setembre l'horari d’obertura s'ampliarà.

El Monestir Cistercenc de les Franqueses el primer diumenge de cada mes d'11:00 a 14:00 h (visites guiades a les 11:00, 12:00 i 13:00 h)

Pel que fa a la Basílica del Sant Crist de Balaguer estarà Obert tots els dies mati i tarda / tardes subjectes a canvis de temporada

Coincidint amb la reobertura dels monuments s’han activat les dos activitats que la Paeria ha preparat per potenciar el turisme familiar. Es tracta de dos recorreguts per la ciutat, dos jocs de pistes sota el lema: “Els tresors perduts” i “Ens fem una selfie”.

La primera d’aquestes dos iniciatives, “Els tresors perduts”, té una durada aproximada de dues hores i es tracta d’un recorregut, a través de pistes, pels monuments més emblemàtics de la ciutat passant per la plaça del Mercadal, el carrer Major, el carrer del Torrent i visitant espais tan emblemàtics com el Castell Formós, el Sant Crist o el Pla d’Almatà.

La segona proposta, “Ens fem una selfie”, té una durada aproximada d’una hora i mitja i busca una major complicitat i participació de la ciutadania i del turisme en les xarxes socials que donen a conèixer la cultura i el turisme a la ciutat.

 

Pel que fa als museus, el Museu de la Noguera acull l’exposició temporal “Ossos: un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”. Es tracta d'una producció de la Xarxa de Museus d'Arqueologia de Catalunya de la qual forma part el Museu de la Noguera. L'exposició tracta de forma entenedora de la informació que podem obtenir dels ossos en relació amb l’alimentació, els oficis i l’estil de vida, la medicina i la salut, la justícia, la violència i la guerra i l’experiència de la mort. 

Més de 70 objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals, que es poden visitar fins al 30 d'agost.

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre ofereix els tallers de recerca d’or i visita a l’espai expositiu.i cal reserva prèvia al telèfon 973 44 86 68, al correu ordelsegre@balaguer.cat i al web www.museucn.com

Ell Museu de la Noguera i el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre es troben amb moltes mesures de protecció, com l'ús de mascareta i amb l'aforament limitat i es recomana reserva prèvia. Tant el Museu de la Noguera com el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre obren en els seus horaris habituals i durant el que queda del mes de juny l’entrada serà gratuïta.


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt