Web en reformes

Dilluns 22 d'Octubre
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

05-12-2017

El proper dissabte dia 9 de desembre, Creu Roja prepara la Gran Recollida de Joguines, dins de la 25a campanya de joguines sota el lema 'Els seus drets en joc'.

El proper dissabte dia 9 de desembre, Creu Roja prepara la Gran Recollida de Joguines dins de la 25ena Campanya de joguines Sota el lema “Els seus drets en joc”, que es va posar en marxa fa uns dies.

L’edició d’enguany preveu arribar a menys infants, atesa les mostres de lleugera recuperació econòmica. Dels 25.234 infants beneficiaris en l’edició de la campanya de l’any anterior, l’objectiu és ara d’atendre 23.000 infants.

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la Campanya de Joguines arreu de l’Estat, a causa de la llarga tradició d’aquesta campanya a Catalunya. A tot l’Estat, la 4a edició de la campanya té l’objectiu d’arribar a prop de 60.000 nens i nenes.

Aquesta previsió s’ha realitzat tenint en compte la demanda de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja que participen en la campanya per donar resposta als casos de famílies derivades pels serveis socials de cada localitat. Així doncs, per cobrir aquesta demanda, Creu Roja Joventut necessita recollir 55.000 joguines fins el 3 de gener.

Per desenvolupar la campanya, es comptarà amb la participació de 200 voluntaris a Lleida i prop de 1.200 voluntaris de Creu Roja Joventut a més de 400 municipis d’arreu del territori català, a través de 83 assemblees locals i comarcals que poden cobrir diversos municipis.

La campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i  el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte “Joguina Educativa”, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

S’habilitaran diferents punts arreu de Catalunya per a la recollida de joguines, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col•laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005.

A La Noguera aquests punts de recollida són els locals de Creu Roja, les botigues La Joguina i  Jar Toys, on es realitzarà el gran recapte aquest  proper dissabte 9 de desembre, i també podeu dipositar la vostra joguina al contenidor ubicat a la biblioteca municipal Margarida de Monferrat.

Una altra font per aconseguir joguines és a través de la compra d’aquestes pel voluntariat de Creu Roja Joventut amb els diners obtinguts de la venta d’objectes de les parades del projecte “Avis solidaris”. En aquest sentit recordem que les residències d’avis de la Comarca, amb el projecte Avis solidaris, elaboren objectes que desprès són venuts en fires i mercats. Tots els diners que obtenen els residents i els voluntaris de l’àmbit de gent gran en aquesta campanya, es destinen a la compra de joguina nova.

Posteriorment es recullen aquestes joguines i es traslladen als magatzems de  Creu Roja a La Noguera, on es classifiquen per edats i tipologia.

El dia 9 de desembre, Creu Roja prepara la Gran Recollida de Joguines.


Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt