Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-03-2018

El passat dissabte 20 infants amb les seves famílies van participar al Laboratori de lectura “Una carta per a la Clementina” a càrrec de la Noemí Caballer.

El laboratori s'emmarcava en els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona.
 
El laboratori es basa en el llibre “Artur i Clementina” d'Adela Turín que forma part d'una famosa col·lecció anomenada "A favor de les nenes", realitzada per la mateixa autora en col·laboració amb la il·lustradora Nella Bòsnia, a Itàlia a mitjans dels anys setanta.
 
Tota la col·lecció es presenta com una alternativa als estereotips lligats a la dona i els aborda des de diferents punts de vista. Artur i Clementina s'enfoca en l'alliberament femení des de la relació de parella. La història comença amb el festeig, ple d'il·lusió, de les tortugues protagonistes. Però, com bé ho anticipen les guardes liles amb cors, aquest amor de novel·la rosa només funciona dins el marc de les convencions de la tradició clàssica, on la dona és presa com un objecte de veneració, però no com un igual. Després del matrimoni d'Artur i Clementina, ella es va anul·lant fins quedar-se, literalment, sepultada sota els 25 pisos de regals de l'Artur. Al final, Clementina es desprèn de la seva closca -símbol de la vida domèstica i ho deixa enrere per recuperar la llibertat.
 
Els participants a l'activitat van escriure una postal a la Clementina per preguntar-li com li va la seva nova vida, però, rebran resposta de la Clementina?
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt