Web en reformes

Dijous 18 d'Octubre
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-03-2018

Aquest matí s'ha presentat a Balaguer la Fundació d'Innovació làctia Diferencia2. el seu objectiu és donar a conèixer la llet A2 i els beneficis que té per als consumidors amb dificultats per digerir la llet tradicional.

En el marc de la Jornada “La llet A2 i la rendibilitat de les explotacions lleteres” que ha tingut lloc avui al Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer, s’ha fet la presentació pública de la Fundació Diferència2. 
 
Diferència2 és una fundació privada sense ànim de lucre creada a partir d’una aliança estratègica entre empreses i professionals relacionats amb el sector lleter, procedents de diferents àmbits: veterinària, nutrició, genètica, gestió animal, econòmic i jurídic, etc. i vinculats a les diferents explotacions lleteres de Catalunya. El seu principal objectiu és donar a conèixer la llet A2 i els seus beneficis per als consumidors que tenen dificultats per digerir la llet tradicional. 
 
Sebastià Farré és el president de la Fundació. 
 
Àudio 
 
Un de les maneres de donar a conèixer aquest tipus de llet i les seves propietats serà inicidint en els més petits amb un pla de sensibilització a les escoles.
 
Àudio 
 
La llet A2 és la que produeixen les vaques amb genètica A2A2,  que és la que té la proteïna Betacaseïna A2 en lloc de la A1.
 
La Fundació DIFERENCIA2 vol esdevenir un referent del sector lleter, no només de la plana de Lleida sinó de tot Catalunya i Espanya. La comercialització de la llet A2 està present a països com Austràlia, Nova Zelanda, Xina, EEUU i Regne Unit, un fet que suposa una oportunitat immillorable per les explotacions catalanes per poder produir i comercialitzar un tipus de llet diferent considerada Premium pel seu alt valor afegit en origen, les seves propietats funcionals i la seva qualitat.
 
Àudio 
 
Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels objectius del CESET, Centre Estratègic de Suport Empresarial i Tecnològic de Balaguer, en la que té la seu la Fundació. Entre aquests objectius que hi ha el foment de la col•laboració entre el món de l’empresa i la universitat i els centres de recerca, afavorint la transferència de tecnologia i treballar amb tot tipus d’entitats per promoure la iniciativa emprenedora i oferir serveis de qualitat i innovació en benefici de les empreses i dels sectors econòmics de la ciutat i del territori. 
 
La ubicació de la Fundació a Balaguer, obeeix a un sentit estratègic, de proximitat i de coneixement, ja que a les comarques de Ponent la cabanya total és de més de 25.000 vaques, una tercera part del total de Catalunya.
 
Segons Sebastià Farré, les diferents explotacions que hi ha al territori poden liderar, de forma cohesionada, el canvi de genètica dels seus animals al tractar-se d’unes granges totalment modernitzades.
 
Àudio 
 
La jornada “La llet A2 i la rendibilitat de les explotacions lleteres” ha comptat amb una nombrosa assistència de professionals del sector lacti d’arreu de Catalunya.  Entre  els ponents, cal destacar la participació del Dr. Gerardo Caja, catedràtic de producció animal de la UAB, i de Sebastià Farré i M. Teresa Pons, que han intervingut en nom de la Fundació Diferència2.
 
La cloenda ha anat a càrrec del diputat de la Diputació de Lleida, Enric Mir; la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell; i de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt