Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

13-04-2018

Balaguer celebra el Mercat de conte infantil, un esdeveniment consolidat que enguany s'ha dividit en tres jornades, la dedicada a les biblioteques, la dels il·lustradors i la jornada lúdico-festiva de diumenge adreçada a les famílies.

Balaguer celebra aquest cap de setmana la tercera edició de l’Encontats, el Mercat de conte infantil, un esdeveniment que ja s’ha consolidat i que enguany s’ha dividit en tres jornades, la de dimecres dedicada als professionals de les biblioteques, la de demà dissabte, dedicada als il•lustradors, i la de diumenge, una jornada lúdico-festiva adreçada a les famílies.
Aquesta jornada comptarà,  segons explica la directora de la Biblioteca Margarida de Montferrat, Núria Arbós, amb contacontes, tallers, jocs, espectacles i tot un seguit d’activitats per a gaudir en família del món dels contes i tot el que els envolta.
 
Àudio. 
 
Demà dissabte la jornada estarà dedicada als il•lustradors per potenciar, sobretot, la feina que fan.
 
Àudio . 
 
El padrí de l’Encontats d’enguany és el Francesc Infante, a qui demà, com sentíem, acompanyaran 5 il.lustradors més. Tots ells seran els encarregats de dur a terme els tallers, als quals ja hi ha inscrits uns setanta nens i nenes d’entre 5 i 12 anys.
 
De fet, les places per assistir als tallers es van ampliar a causa de la gran demanda. Tot i això, en aquests moments ja només en queden dues.
 
Àudio. 
 
Recodem també que avui, a dos quarts de quatre de la tarda, l’il•lustrador Francesc Infante durà a terme la masterclass “Paraules Dibuixades” a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer. Aquesta activitat està organitzada per l’Escola Ermengol i comptarà amb la participació de 159 nens i nenes dels diversos centres educatius de la ciutat. 
 
En el decurs d’aquesta classe, Infante explicarà quin és el procés creatiu en el món de la il•lustració infantil, tot acompanyant-ho de la projecció d’imatges pròpies que han estat publicades en diferents mitjans.
 
D’altra banda, dimecres el casal Lapallavacara va ser escenari del ‘Laboratori de laboratoris’, una jornada tècnica adreçada a bibliotecaris i bibliotecàries que va comptar amb una trentena de participants i on es van dur a terme uns tallers formatius.
 
Des de la Biblioteca de Balaguer, la seva directora valora la jornada de forma molt positiva.
 
Àudio. 
 
Pel que fa als concursos relacionats amb l’ENCONTATS, es continua amb els convocats en anys anteriors: el III Certamen de narrativa breu adreçat a joves, el II Concurs de Fotoreclams de contes per a les escoles del municipi i el III Concurs d’Instagram. 
 
La jornada familiar de diumenge començarà partir de 2/4 d’11 del matí al Centre Històric, concretament a la zona del Viver d’Empreses (CEI), a la plaça del Pou i el Casal Lapallavacara. 
 
L’ENCONTATS 2018 continua comptant amb la participació d’altres àrees de l’ajuntament de Balaguer, com són el Museu de la Noguera, el Casal Lapallavacara, Ràdio Balaguer, La Xemeneia Espai de Dansa, Moviment i Creació, i el mateix Viver d’Empreses, a més dels voluntaris dels clubs de lectura de la biblioteca. 

El programa complet es pot consultar al web encontats.balaguer.cat

Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=6615


Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt