Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

25-05-2018

Una cinquantena d'alcaldes d'ERC de Lleida, entre els quals el de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, entreguen una resposta a la carta d'Enric Millo en que demanava mantenir la 'neutralitat' en els espais públics.

Una cinquantena d’alcaldes de Lleida, entre els quals el de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, han entregat aquest matí a la Subdelegació del Govern Espanyol a Lleida una carta de resposta a la missiva enviada fa tres dies per Enric Millo, delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, en que demanava a tots els alcaldes mantenir la ‘neutralitat’ en els espais públics. 
 
En la carta de resposta els alcaldes fan constar que tenen el màxim respecte per tots els moviments legals que s’emparen en la llibertat d’expressió, dret fonamental recollit a la Carta de les Nacions Unides i, com que el primer dels drets fonamentals és el dret a protesta, demanen el respecte a aquest dret i la garantia del seu compliment. 
 
A més, aprofiten la missiva per fer una denúncia enèrgica dels moviments falangistes i feixistes que des de l’aplicació del 155 campen lliurement pels municipis en forma de pintades. 
 
Finalment, insten el delegat a vetllar pel compliment de la Constitució, concretament l’article 140, que és el que garanteix l’autonomia plena dels municipis i valoren la carta enviada per Millo com una extralimitació. Així doncs, fan un prec pel respecte a les lleis, una rectificació de les darreres lleis recentralitzadores i demanen que el delegat faci d’altaveu pel compliment de l’article 142, que és el que atorga els recursos econòmics als ajuntaments. 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt