Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-06-2018

L'ajuntament de Balaguer estudiarà adherir-se a la línia d'ajuts a ens locals que el departament de Territori i Sostenibilitat ha reactivat per a l'execució de vies ciclistes interurbanes i urbanes, segons ha confirmat a Ràdio Balaguer l'alcalde

L’ajuntament de Balaguer estudiarà adherir-se a la línia d’ajuts a ens locals que el departament de Territori i Sostenibilitat ha reactivat per a l’execució de vies ciclistes interurbanes i urbanes, segons  ha confirmat a Ràdio Balaguer l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal.
 
Àudio. 
 
L’alcalde recorda que un dels objectius de l’actual equip de govern és treballar per implantar vies d’aquestes característiques per la qual cosa ja es treballa conjuntament amb altres municipis, entitats o organismes com l’Associació Amics del camí de Sant Jaume o Ferrocarrils de la Generalitat.
 
Àudio. 
 
D’altra banda, l’alcalde ha destacat que una de les mesures que ha pres el seu equip de govern per fomentar la mobilitat en bicicleta ha estat modificar el projecte del Passeig dels Erals per incloure-hi el primer carril bici amb què comptarà la ciutat, un projecte, però, que no s’executarà de forma immediata. Una altra prioritat, en un futur, ha de ser també el carrer Urgell.
 
Àudio. 
 
La línia que ara ha reactivat la Generalitat va quedar aturada per l’aplicació de l’article 155”, segons paraules del conseller de Territori, Damià Calvet.
 
El programa “tindrà una dotació econòmica inicial de 20 MEUR procedents dels fons FEDER per a cobrir el 50% del cost de les actuacions, de manera que podrà generar una inversió total de 48 MEUR, amb IVA”.
 
Damià Calvet ha remarcat que aquestes subvencions prioritzaran “aquelles actuacions que aportin un transvasament de mobilitat a la bicicleta, que aportin valor afegit al territori i que promoguin la intermodalitat”. El conseller ha emmarcat aquesta línia d’ajuts en les estratègies a seguir per part del Departament “per lluitar contra el canvi climàtic i afavorir la qualitat de l’aire”.
 
La convocatòria està adreçada a ajuntaments, consells comarcals i diputacions per actuacions en vies ciclistes interurbanes i urbanes que s’executin entre 2018 i 2020.
 
Les actuacions que s’inclouen en aquesta línia d’ajuts poden ser les següents:
 
Ø  Construcció d’una xarxa de vies ciclistes, prioritzant aquelles actuacions  que connectin dos o més nuclis de població
 
Ø  La millora de la seguretat i prestacions de les vies ciclistes interurbanes existents, excloent, així, la conservació ordinària.
 
Ø  La continuïtat i coherència del conjunt de la xarxa de vies ciclistes interurbanes de Catalunya mitjançant uns criteris de disseny i senyalització homogenis en tot el territori
 
Ø  El desenvolupament del cicloturisme amb la construcció d’una xarxa de vies ciclistes connectada i amb un impacte econòmic potencial al territori
 
Aquesta línia de subvencions s’inclou en el marc del Programa Operatiu del FEDER de Catalunya 2014-2020, dins l’objectiu genèric d’afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors, i específicament, el de fomentar la mobilitat urbana sostenible.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt