Dissabte 15 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

21-06-2018

Aquest dijous s'ha presentat la campanya 'Mulla't segur per la Transsegre', una iniciativa que pretén informar sobre salut sexual, a més de repartir preservatius durant la festa i que ja s'havia dut a terme en edicions anteriors.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Noguera i l’Associació Antisida de Lleida han tirat endavant, un any més, una nova edició del “Mulla’t segur/a per la Transsegre”, una campanya preventiva i de sensibilització dirigida als joves per evitar malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. 
 
La iniciativa consistirà a distribuir gratuïtament uns 1.000 preservatius durant la 35a edició de la Transsegre, que es durà a terme del 13 al 15 de juliol. L’Oficina Jove de la Noguera i l’Associació Antisida han fet entrega dels preservatius aquest dijous als organitzadors de la festa major d’estiu per excel•lència de Balaguer, l’associació Admiral’s Cup Lights. 
 
El repartiment dels preservatius es farà a Balaguer el proper dissabte, 14 de juliol, en el moment del lliurament de la documentació als participants i de les verificacions tècniques de les embarcacions. Prèviament, l’associació Antisida de Lleida durà a terme una acció de conscienciació de sexualitat segura i positiva. Això serà un dia abans, divendres 13 de juliol a la nit, a través del seu projecte de prevenció i informació Més que festa, en què, per segon any consecutiu, diversos voluntaris de l’entitat es desplaçaran in situ a la zona on es celebri la festa nocturna de la Transsegre per informar els joves d’aspectes relacionats amb la sexualitat com ara conductes de risc, promoció de la salut sexual o informació de la prova per a la detecció del VIH. Ho faran acompanyats d’un estand mòbil fabricat per a l’ocasió i també repartiran preservatius. 
 
Sònia Valero parla d’aquesta col•laboració amb l’Associació Antisida de Lleida
 
Àudio
 
En aquest sentit, una de les apostes de l’Associació Antisida és l’oci nocturn, com a espai pròxim i receptiu de cara al jovent. 
 
Ho explica en aquest cas Sònia Notario, tècnica  de l’Associació Antisida de Lleida. 
 
Àudio
 
Per la seva banda, l’organització de la Transsegre s’ha mostrat satisfeta del funcionament de la campanya des del punt de vista de la necessitat de fer agafar consciència dels possibles perills i riscos per la salut en els entorns festius nocturns, no només  a nivell sexual, sinó també per consum d’alcohol. 
 
Ho explica Daniel Carrasco, membre de l’organització de Transsegre. 
 
Àudio
 

Àudios a : http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=6749


 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt