Dilluns 18 de Febrer
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-07-2018

'La naciˇ a l'Edat Mitjana' Ús el tema de la 23a CÓtedra d'Estudis Medievals de la Noguera que es fa fins divendres al Consell Comarcal de la Noguera.

'La nació a l'Edat Mitjana' és el tema de la 23a Càtedra d'Estudis Medievals de la Noguera que es fa des d’avui i fins divendres al Consell Comarcal de la Noguera. Hi ha inscrites 35 persones i, com cada any, hi participen ponents de prestigi arribats d’arreu d’Europa.
 
A les 4 d’aquesta tarda s'ha inaugurat la Càtedra d’Estudis Medievals Comtat d’Urgell que es farà els dies 11, 12 i 13 de juliol a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Noguera. La temàtica d’aquesta 23a edició és “La nació a l’Edat Mitjana”.
 
La directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera, Maite Pedrol, qualifica el curs com una oportunitat per aprendre, adquirir nous coneixements i fer recerca. Segons la mateixa Maite Pedrol, enguany s’han inscrit a la Càtedra unes 35 persones d’arreu de Catalunya, València, Mallorca i França.
 
Àudio. 
 
La temàtica d’enguany és, com dèiem abans, “La nació a l’Edat Mitjana”, tema avui de plena actualitat, amb el qual s’aportarà l’experiència de l’edat mitjana en aquestes situacions cap al present.
 
Com cada any, prestigiosos estudiosos molt especialitzats en el tema participaran com a ponents de la Càtedra, provinents de la Universitat de Lleida i d’universitats internacionals com les de París-Sorbonne, Wroclaw, Debrecen, Lorraine, Gieben, l’Acadèmia de Ciències de Rússia i el Consell Nacional de Recerca italià.
 
Àudio. 
 
A més de les ponències i els debats, s’ha incorporat al programa un concert de música amb tast de vins obert a tothom demà dijous a les 19.30h, al claustre del Consell Comarcal de la Noguera; i una sortida de treball de camp el dia 13 de juliol a l’ermita de la Pertusa, la col•legiata de Sant Pere d’Àger, i el monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.
 
Àudio. 
 
El Consell Comarcal de la Noguera, l’Arxiu Comarcal de la Noguera, la Universitat de Lleida, amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i de l'Ajuntament de Balaguer, ja fa més de dos dècades que organitzen el curs d’estiu de la Càtedra d'Estudis Medievals Comtat d'Urgell amb la voluntat d'estudiar i difondre la història medieval de la Noguera. És, per tant, un espai consolidat de recerca, divulgació i ensenyament històric obert a tots aquells que volen aprofundir en el coneixement del passat medieval  des d'una perspectiva actual. 
 
A més, des de l’organització coincideixen també que la Càtedra dóna prestigi a la ciutat i al territori i ressalten la idoneïtat dels temes escollits per la Càtedra, en relació a l’actualitat social i política.
 
També cal destacar que és el 4t any que la Càtedra d’Estudis Medievals està inclosa a l’oferta de cursos d’estiu de la Universitat de Lleida. 
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt