Dilluns 10 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

14-09-2018

Nou servei de notificaciˇ administrativa electr˛nica de l'Organisme Aut˛nom de Gestiˇ i Recaptaciˇ de Tributs Locals de la Dipuitaciˇ d Lleida.

Mig milió de notificacions i comunicacions anuals, que fins ara es fan en paper, podrien ser electròniques si els usuaris es donen d’alta al servei
 
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presentat el nou servei de notificació administrativa electrònica de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), al qual els usuaris es poden subscriure per rebre les notificacions al seu mòbil via SMS o correu electrònic. Tots els interessats poden trobar més informació i donar-se d’alta al lloc web www.oagrtl.cat sota el lema “Passa’t a la notificació electrònica”.
 
Reñé ha estat acompanyat pel director de l’OAGRTL, Xavier Monné, i han ofert els detalls al voltant d’aquest servei de notificació electrònica “innovador” –ha dit Reñé– que posa en marxa la institució perquè els ciutadans puguin rebre notificacions de l’OAGRTL en format electrònic, prèvia alta al servei. Quan ho facin, rebran un SMS o un correu electrònic on hi haurà un enllaç on es podran descarregar la notificació.
 
Aquest servei permetrà guanyar en immediatesa (el ciutadà rebrà l’avís en el mateix moment en què aquest surti del servidor de l’organisme), comoditat (l’usuari es podrà descarregar la notificació quan ho desitgi, sense atenir-se a horaris), agilitat i sostenibilitat, estalviant temps i diners.
 
Aquest nou servei va adreçat a la ciutadania de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, als quals vol fer accessible una eina que millora l’eficàcia de la notificació en la mesura que totes les notificacions es consideren entregades, i també la seva eficiència, si es compara el cost d’una notificació electrònica amb la postal.
 
Cal tenir en compte, en aquest sentit, que l’OAGRTL treu al cap de l’any prop de 500.000 notificacions i comunicacions anuals, fet que suposa per a l’OAGRTL uns costos d’un milió d’euros. És per això que la notificació electrònica es planteja com un avantatge per als usuaris però també com un estalvi per a l’administració, un estalvi que, segons ha precisat Reñé, permetrà que la Diputació “no hagi d’aplicar increments anuals en el cost de la gestió dels rebuts”.
 
Insistint en aquesta idea, Xavier Monné ha recordat que des de la Diputació s’estan invertint “diners, temps i esforços en promoure una administració digital”, i ha recordat que, al marge de les oficines territorials de l’OAGRTL, que han tingut un accés de “76.000 persones al cap de l’any”, hi ha l’oficina virtual, que l’any 2017 va enregistrar “68.000 accessos”.
 
Cal recordar que la Diputació de Lleida, a través de l’OAGRTL gestiona el cobrament dels impostos per delegació de 228 municipis dels 231 de tota la demarcació, la qual cosa significa que té una població diana interessada en aquest servei molt elevada a totes les comarques: Segrià, Urgell, Pla d’Urgell, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Garrigues, Segarra, Solsonès, Alta Ribagorça, Val d’Aran i Cerdanya (els municipis que administrativament pertanyen a Lleida), així com també Gósol (al Berguedà).
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt