Dissabte 23 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

07-11-2018

Més de 12.000 alumnes de 4t d'ESO i batxillerat participen al Dia de la Ciència a les Escoles. Avui dimecres tenen lloc un centenar de conferències a càrrec de científics i científiques arreu Catalunya, com a Balaguer o Bellcaire

Més de 12.000 alumnes de 4t d’ESO i batxillerat participen avui a partir de les 11.30 h, a les 100 conferències a càrrec de científics i científiques que es faran simultàniament arreu Catalunya en el marc del Dia de la Ciència a les Escoles. Amb aquest esdeveniment, el Departament d’Ensenyament i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) volen fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat, apropant els científics als centres educatius.
 
Un centenar d’investigadors de les universitats i dels centres de recerca de Catalunya explicaran la seva tasca als alumnes, tant des del vessant científic com des de l’humà, per tal que coneguin de primera mà el dia a dia de la seva feina i contribuir d’aquesta forma a fomentar les vocacions científiques.
 
A Balaguer, la conferència ha començat a 2/4 de 12 del migdia a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer, va a càrrec del reconegut palinòleg i paleoclimatòleg Francesc Burjachs i té el fil conductor de la seva experiència, des quan va estudiar batxillerat fins l'actualitat.
 
A nivell de comarca, a Bellcaire d’Urgell el professor de matemàtiques Xavier Vilella i Miró ha exposat als alumnes de 3r d’ESO i Batxillerat científic l’INS Ermengol IV la conferència “Endevinar el futur. Es possible? Quan es van inventar les matemàtiques. Perquè serveixen?”
 
Finalment a Artesa de Segre s'oferirà la conferència “Dimorfisme sexual” a càrrec d’Esther Desfilis Barceló, metgessa especialista en neurociència. Serà el dimarts 20 de novembre a la Sala d’actes de l’INS Els Planells i adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.
 
Des de 2003, el Dia de la Ciència a les Escoles ha estat seguit per més de 167.000 estudiants d’ESO i batxillerat a Catalunya, i ha mobilitzat 7.000 docents, 1.500 col•legis i 1.200 investigadors i investigadores. 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt