Dijous 21 de Març
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-11-2018

El diumenge 11 de novembre en el marc de les Festes del Sant Crist la plaça Mercadal de Balaguer serà l'escenari del Concurs Nacional de Colles Sardanistes - Trofeu 'Ciutat de Balaguer',que arriba a la 57ena edició

El diumenge 11 de novembre en el marc de les Festes del Sant Crist la plaça Mercadal de Balaguer serà l'escenari del Concurs Nacional de Colles Sardanistes - Trofeu 'Ciutat de Balaguer', una cita amb el sardanisme de competició que enguany arriba a la 57ena edició, i que estarà amenitzada per la Cobla Maravella. 
 
El concurs de Balaguer és el darrer de la temporada, i molts llocs de la classificació final es decideixin a la cita de diumenge. Enguany el Campionat de Colles Sardanistes ha estat molt ajustat, i això fa que diverses colles arribin a la final de Balaguer amb possibilitats de guanyar posicions. 
 
 
El cartell del concurs de colles de Balaguer s'encarrega cada any a un dissenyador diferent, vinculat a la ciutat. Enguany és el jove dissenyador Oriol Rosell ha estat l'autor del cartell triat, que s'inspira en les tradicionals espardenyes envetades. 
 
Un altre jove talent que tindrà protagonisme al concurs de Balaguer és el compositor Xavier Ventosa. Una obra d'aquest jove compositor de Cardona, la "sardana número 5" va guanyar l'any passat el certamen La Sardana de l'Any en la modalitat que premia les obres dels compositoris de menys de 30 anys, el Premi Joventut. I és precisament aquesta peça musical la primera sardana que s'interpretarà al concurs. El programa de sardanes es clourà amb sardanes dels compositors Jeroni Velasco, Conrad Saló, Dani Gasulla i del nord-català Olivier Marquès.
 
Al concurs hi ha confirmades 40 colles d'arreu de Catalunya, convertint-se en el concurs amb més colles sardanistes d'arreu de Catalunya. És per això que els organitzadors han creat l'etiqueta #sardanaesportiva i conviden a omplir les xarxes amb imatges de la jornada.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt