Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

04-01-2019

Reis d'Orient arribaran aquest dissabte a Balaguer amb el Tren. Enguany les patgesses reials han designat un assessor reial, fill adoptiu de Balaguer, en Josep Vallverdú, per tal que expliqui als Reis com són els nens i nenes de Balaguer

Un any  més en Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Balaguer amb el Tren de la Pobla aquest dissabte dia 5 de gener a les 17.30 h a l’estació de trens. Les patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, ambaixadores reials, seran les encarregades de rebre als reis mags. 
 
Un cop a Balaguer, els Reis pujaran a les carrosses que els esperaran davant l’estació de Trens i iniciaran el recorregut cap a la plaça del Mercadal i com ja és habitual, recorrent el Passeig de l’Estació i el Pont Nou fins arribar a la plaça. Antonieta Martinez, una de les responsables de la festa ha explicat a Ràdio Balaguer que aquest any els reis sortiran per l'interior de l'estació. És una de les novetats de la rua, juntament amb el fet que la comitiva comptarà amb una carrossa més. La de les patgesses. 
 
Antonieta 01
 
Un cop al Mercadal, els Reis Mags baixaran de les carrosses i enfilaran a peu cap a l’Ajuntament, on seran rebuts pel Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal i sortiran al balcó del consistori per tal de fer els parlaments. Cal recordar que aquest canvi en la rebuda a l'escenari habitual, és degut enguany a la instal•lació de la pista de gel al mig de la plaça Mercadal. Aquest fet ha portat a fer aquest canvi d'ubicació, que a més permetrà als nens i pares fer l'espera al vestíbul del ajuntament amb una temperatura més agradable. 
 
Cal destacar que enguany també i com a novetat, les patgesses reials han designat un assessor reial, fill adoptiu de Balaguer, en Josep Vallverdú, per tal que expliqui als Reis Mags com són els nens i nenes de Balaguer, per facilitar-los la tasca, ja que cada cop Balaguer és més gran i es fa més difícil portat tots els regals a totes les nenes i nens de la ciutat. 
 
Ho ha explicat també Antonieta Martínez. 
 
Antonieta 02
 
Un cop els Reis hauran sortit al balcó amb el Paer en Cap, baixaran al vestíbul de l'ajuntament on tots els patges i patgesses de la comitiva, esperaran la seva arribada per deixar entrar els nens que esperaran a les portes per tal de portar la carta personalment als Reis. 
 
Antonieta 03
 
A comarca la majoria de municipis celebraran també demà dissabte a la tarda les seves cavalcades de reis. Per exemple a Térmens, a ¼ de 5 de la tarda hi haurà animació infantil al Poliesportiu amb la companyia Atuia i amb coca i xocolata, per esperar els reis que arribaran a ¾ de 6 de la tarda al carrer Prat de la Riba per fer la rua fins a l'Ajuntament. 
 
A Menàrguens arribaran a les 7 de la tarda a la Plaça de l'Església, i ho faran també amb el ritme del grup d'animació Insectes. 
 
A l'Hostal Nou i la Codosa, els reis hi arribaran a les 6 de la tarda, concretament a la Plaça La Codosa. A ¼ de 7 arribaran a la Ràpita i a les 7 seran a la vila de Vallfogona. 
 
A Bellcaire, els reis arribaran a les 7 de la tarda a la Plaça Major, per fer la tradicional cavalcada i repartida de joguines als nens de la localitat. 
 
A Penelles ses majestats hi arribaran a 2/4 de 7 de la tarda. Serà a l'Ajuntament, on faran l'adoració al pessebre i els discursos reials. A continuació es repartiran regals al Local Social. 
 
A Castelló de Farfanya la cavalcada començarà a la carretera a 2/4 de 7 de la tarda, i tot seguit la rua pujarà fins a la Sala Polivalent on es donaran els regals als nens i nenes. 
 
A Algerri els Reis arribaran a les 7 de la tarda i ho faran a la Plaça del portal. 
 
A Ivars de Noguera l'emplaçament escollit per rebre els reis serà la Plaça Major de la vila. Serà a partir de les 7 de la tarda. 
 
També arribaran els reis a Tartareu, serà a les 6 de la tarda, per anar seguidament a Santa Linya, on entraran a les 7 de la tarda, a les 8 a Vilanova de la Sal i finalment a Les Avellanes a les 9 de la nit. 
 
A Gerb els reis arribaran a les 7 de la tarda a la Plaça de l'Ajuntament. A Os de Balaguer ho faran mitja hora abans, a 2/4 de 7 de la tarda.  
 
A Camarasa els Reis hi arribaran també demà però a 2/4 de 7 de la tarda. Ho faran a l'Avinguda de Sant Isidre. A Àger hi arribaran a les 7 de la tarda. 
 
A Cubells la cavalcada començarà a les 7 de la tarda i acabarà al Local Social del Castell, on ses majestats també repartiran els regals als més petits de la casa. 
 
A La Sentiu, en canvi, hi arribaran una hora abans, concretament a les 6 de la tarda, per fer la tradicional cavalcada i acabant a la Sala Polivalent, per seguidament repartir els regals a les diferents cases del poble. 
 
Finalment us destaquem l'arribada a Ponts, on els Reis entraran per la carretera de Lleida per fer la tradicional rua fins a la sala 1 d'Octubre. Serà a partir de 2/4 de 7 de la tarda.
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt