Dilluns 17 de Juny
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

11-01-2019

L'Associaciˇ Reintegra i l'Ajuntament de Balaguer, desenvolupen un nou projecte de formaciˇ i orientaciˇ laboral a la comarca de la Noguera adrešat a joves aturats de 16 a 29 anys

L’Ajuntament de Balaguer i l’Associació Reintegra s’uneixen amb aquest projecte per a millorar l’ocupabilitat de les persones joves del municipi i comarca de la noguera amb l’objectiu de la inserció laboral. 

“Som Joves” és un programa de formació i orientació laboral destinat a joves Balaguerins i de la comarca de la noguera que no estudien ni treballen. El projecte, que ja està en marxa, està impulsat per l’Associació Reintegra i l’Ajuntament de Balaguer i busca donar una nova oportunitat de formació i feina a tots aquells joves d’entre 16 i 29 anys que són beneficiaris de la Garantia Juvenil, amb títol d'ESO, Cicle Formatiu de Grau Mitjà, Batxillerat, prova d’accés a CFGM o formació secundària al país d’origen no homologada. 

El projecte inclou tutoria i acompanyament en el procés d’orientació i desenvolupament i millora competencial en una fase de formació professionalitzadora consistent en uns cursos de 260 hores de durada amb pràctiques incloses en empreses de Balaguer i comarca. 

Els cursos proposats són: Auxiliar d’Industria Alimentària, Auxiliar polivalent de cuina i cambrer de sala, Auxiliar de soldadura i caldereria i Auxiliar d’electricitat i fontaneria. Entre aquests quatre cursos s'acabaran realitzant només dues especialitats, escollides en funció de la demanda dels joves inscrits.   

La segona fase consistirà en un seguiment i assessorament en el procés d'inserció laboral i/o formativa. 

El projecte té una durada d’un any. Fins al febrer es durà a terme l'acollida de participants i inici de l’orientació. A partir del mes de març i fins al maig es farà la formació professionalitzadora amb pràctiques a empreses. Finalment, a partir de juny es farà l'acompanyament a la inserció laboral i/o formativa. 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. 

Comptarà amb un finançament total de 139.380€, 85.170 aportats per l'Ajuntament de Balaguer i 54.210 per part de l'Associació Reintegra. 

Tots els joves interessats poden posar-se en contacte a través del 635 016 916 o 973 445 884, o per correu electrònic a rmnaves@balaguer.cat i ccontreras@reintegralleida.org o apropar-se al CEI Balaguer (Centre d’Empreses Innovadores) al C/Sant Pere 1-19. 


Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt