Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

12-02-2019

Comença el judici del 1 OCT. A Balaguer s'ha fet una concentració davant de l'ajuntament amb la lectura d'un manifest. Aquesta tarda es preveuen més actes

En el marc de l'inici del judici del l'1-O s'han convocat diverses accions durant la jornada d'avui. 
 
A Lleida ciutat, els CDR han fet accions de protesta simultànies a la Universitat de Lleida. S'han fet notar al Rectorat, al campus de Cappont i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). 
 
Pel que fa al Rectorat, un grup de persones han tancat amb cadenats, cap a les 7.45 h, tant la porta principal com les dues portes situades a l'aparcament, al darrere de l'edifici. Molts estudiants que s'han trobat les portes tancades han tornat cap a casa. Cap a les 9.45 h la Universitat de Lleida ha decidit trencar els cadenats i obrir les portes. 
 
Després de tancar les portes del Rectorat, s'han dirigit al Pont de la Universitat de la ciutat, que connecta el campus de Cappont amb el Rectorat. Allà, han tallat la circulació amb pancartes on es podia llegir 'No és un judici, és una vergonya' i també han col•locat alguns contenidors enmig de la via per impedir la circulació. L'acte, segons els CDR, ha acabat amb la identificació de tres persones per part dels Mossos.
 
A les 12 del migdia s'havia convocat aturades de 10 minuts davant dels centres de treball. A Balaguer, els treballadors de l'ajuntament s'han reunit a la porta de l'equipament, on a més, s'ha llegit el manifest conjunt de l'ACM. 
 
Entre les 7 i les 8 de la tarda (segons el municipi) s’han convocat concentracions a davant d'alguns dels ajuntaments del principat.
 
El CDR Balaguer es suma a les diverses concentracions previstes per aquesta tarda a les capitals de comarca. Convoca a la Plaça Mercadal, a les 19.30h i sota el lema 'No és un judici, és una farsa'. 
 
A Barcelona serà a Plaça Catalunya on s’espera una gran concentració de gent. Hi haurà tres columnes des de Plaça Universitat, Jardinets de Gràcia i Plaça Urquinaona que aniran en manifestació fins Plaça Catalunya. Les columnes arrencaran a les 18:30 pel que demanen concentrar-se mitja hora abans.
 
L’ANC ha demanat que, en la mesura del possible, la gent es desplaci a la capital de vegueria més propera: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Reus, Tortosa, Vic, Manresa o Tremp. L’entitat independentista busca concentrar el màxim de gent en certs punts del principat per augmentar la importància i la visibilitat de les concentracions. 
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt