Dijous 18 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

19-03-2019

El Diumenge 24 de marš continuen les activitats dins la programaciˇ de 'L'any dels llops'. 'La fugida de Pere FornÚ per la sÚquia del Cup'. Es farÓ una sortida a cÓrrec d'Helena Kirchner de la UAB.

Aquest proper diumenge 24 de març, continuen les activitats dins la programació de 'L'any dels llops'. La fugida de Pere Forné per la séquia del Cup. Sortida a càrrec de la doctora Helena Kirchner
 
Es tracta d'una Sortida a peu, des de l'estació d'autobusos per fer el recorregut de la sèquia del Cup. Guiarà la visita la doctora Helena kirchner de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
 
La sèquia del Cup és una infraestructura que data del segle X, moment en que es posà en funcionament l'extensa Horta d'Avall de Balaguer. 
 
Amb la doctora Kirchner i els tècnics del museu de la Noguera descobrirem quins eren els espais que es regaven antigament, quin significat tenen els noms de les diferents partides de terra que travessa, com s'organitzaven els regants antigament  i els vestigis del passat que hi romanen.
 
A la novel·la "Els Llops" Pere Forné utilitza els túnels de la sèquia, quan travessa la ciutat de Balaguer, per a fugir del seu empresonament.
 
La sortida es complementarà amb la lectura d'alguns fragments de la novel•la que hi fan referència i està organitzada conjuntament per la Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer.
 
Les inscripcions es poden fer al mateix Museu de la Noguera (oficina de turisme) de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20 h, i els diumenges de 10 a 14 h.
 

Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt