Dijous 20 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

20-03-2019

Balaguer celebra avui el Dia Mundial de la Poesia amb la representaciˇ a les 8 del vespre a la Biblioteca Margarida de Montferrat de l'espectacle

La ciutat s'avança així un dia a la commemoració d'aquesta diada, que se celebra el 21 de març, segons assenyala la directora de la biblioteca municipal, Núria Arbós, que també destaca el fet que l'espectacle d'avui és una representació de caire humorístic. Així mateix, segons també comenta Núria Arbós, durant l'acte es llegirà el poema escollit per aquesta any. Es tracta del poema 'Poesia. Música de l’ànima teixida amb paraules', escrit per a l'ocasió per la poeta lleidatana Rosa Fabregat.
 
Àudio.....
 
Des de la biblioteca, recorden també que l'acte d'avui és obert i conviden tothom que vulgui gaudir amb la poesia de poetes universals a assistir-hi.
 
Àudio......
 
L'acte d'avui es fa a les 20 h i pel que fa a la representació, explica la història de la
Isabel Castro és una perruquera d'origen murcià que recorre els casals d'avis i hospitals i, mentre explica la seva història, recita algunes perles del vell repertori d'envelat.  La veterana artista, però, no en té prou recitant: balla, canta, pentina el personal i ens explica la seva particular visió de què és la poesia. 
 
Amb aquest espectacle, Gisela Figueras i Jordi Lara proposen redescobrir un repertori, el de les velles poesies d’envelat i d’aplec, i una escola interpretativa ja oblidada, la declamació. 
 
D'altra banda, arreu del país hi ha previstos més de 200 actes i activitats, la majoria el mateix dijous, Dia Mundial de la Poesia, en més de 100 municipis distribuïts per 41 comarques del país. Aquesta és la dotzena edició en què la Institució de les Lletres Catalanes participa en aquesta iniciativa de la Unesco, que compleix enguany vint anys. 
 
Aquest any s'ha editat el fullet commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia amb el poema 'Poesia. Música de l’ànima teixida amb paraules', escrit per a l'ocasió per la poeta Rosa Fabregat, en català i traduït a vint llengües. Ha estat distribuït per tot el país gràcies a la col•laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat, a la xarxa de centres del Consorci per a la Normalització Lingüística, al Gremi de Llibreters de Catalunya i a les delegacions del Govern a l’exterior. 
 
La diada, té com a propòsit promoure l'ensenyament de la poesia, fomentar la tradició oral dels recitals poètics i donar suport a les petites editorials. Així mateix, té l'objectiu de crear una imatge atractiva de la poesia en els mitjans de comunicació "per tal que no es consideri una forma antiquada d'art, sinó una via d'expressió que permeti a les comunitats transmetre els seus valors més interns i reafirmar-se en la seva identitat".
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius
 

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt