Dimarts 02 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies locals

21-03-2019

La popular ilĚlustradora Roser Capdevila serÓ la padrina de la 4a ediciˇ de l'Encontats de Balaguer. El mercat del conte infantil tindrÓ lloc el diumenge 7 d'abril a Balaguer

La quarta edició de l’Encontats, el Mercat del Conte Infantil de Balaguer, està programada per al proper 7 d’abril a partir de 2/4 d’11 a la zona del Viver d’Empreses, plaça del Pou i Casal Lapallavacara. En aquesta ocasió, s'ha triat com a padrina la il•lustradora Roser Capdevila que és a més l’encarregada de fer la imatge del cartell de l’Encontats 2019. 
 
Roser Capdevila és una il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones. Interessada de ben jove pel dibuix va estudiar Belles Arts a l'Escola Massana de Barcelona. Les seves activitats han abraçat els estampats sobre teles, pintures a l’oli i aquarel·les i ha participat en diverses exposicions, individuals o col·lectives, amb gran acceptació. 
 
L’any 1980 va deixar totes aquestes activitats i va iniciar l’etapa en què es troba actualment: es dedica a escriure i a il·lustrar llibres, preferentment infantils, sense deixar de fer-ho en obres de divulgació o entreteniment dirigides a joves i adults. Paral·lelament, l’any 1990, va començar a col·laborar amb la productora Cromosoma, en la producció de la sèrie de dibuixos animats Les Tres Bessones, personatges que continuen treballant-se també en format llibre a través de diverses col·leccions. Altres personatges seus que estan entrant també en el món de l’animació són en Sans barbe, els personatges de Les Belles Histoires o La Bruixa Avorrida, així com la sèrie de Les Tres Bessones Bebès. Ha obtingut diversos premis, entre els quals destaquen:
els anys 1982 i 1983 Premi Serra d’Or
1984 Premi d’Il•lustració de la Generalitat de Catalunya
1999 Premi Nacional de l’Audiovisual que atorga el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i molts altres reconeixements fins a la Medalla d’honor del Parlament de Catalunya l’any 2010.
 
 
La programació de l'Encontats 2019
 
Pel que fa a la programació d’activitats pròpiament dita, en aquesta quarta edició hem mantingut els canvis que vam introduir l’any passat veient els bons resultats obtinguts:
 
-  la jornada professional adreçada al col•lectiu de bibliotecaris de la província de Lleida, tindrà lloc el dimecres dia 3 d’abril a partir de les 10 del matí. Entenem que les biblioteques tenen una part molt important en la promoció de la lectura i per tant, cal que també tinguin un paper important en aquest Encontats. Per això, a banda de que puguin venir a comprar les darreres novetats publicades en l’àmbit infantil i juvenil el mateix dia 7, el dimecres organitzem la sessió de formació “Endinsar-se en el bosc.La conversa literària a través dels àlbums. Estratègies per dinamitzar els clubs de lectura” a càrrec d’Anna Juan Cantavella.

en segon lloc el dissabte dia 6 serà el dia dels il•lustradors. En els contes, la il•lustració hi té un paper importantíssim i per tant, a l’Encontats això s’havia de veure reflectit d’alguna manera i continuem donant-los protagonisme el dia abans de la celebració de l’Encontats per donar visibilitat a aquest col•lectiu. Enguany els diferents tallers adreçats a públic infantil seran al matí.

seguim comptant amb la col•laboració d’altres àrees de l’Ajuntament com són el Casal Lapallavacara, Ràdio Balaguer, La Xemeneia Espai de Dansa Moviment i Creació, i el mateix Viver d’Empreses, a més dels voluntaris dels clubs de lectura de la biblioteca.

continuem redistribuïnt els espais per tal de millorar les activitats que proposem. Així doncs, aquest any l’espai de jocs familiars l’hem ubicat al carrer Pintor Borràs per enllaçar-lo amb l’espai de jocs per nadons situat a l’interior de Lapallavacara, així creem espais de circulació més dinàmics i que enllacen els dos espais de jocs. 

pel que fa als concursos relacionats amb l’Encontats, continuem amb els convocats en anys anteriors:el IV Certamen de narrativa breu adreçat a joves de 12 a 17 anys i el III Concurs de Fotoreclams de contes per als centres educatius del municipi.

els artistes que ens explicaran mil i una històries que ens acompanyaran aquest any són la Companyia Sim Salabim amb l’espectacle inaugural, i també comptarem amb la presència de Sandra Rossi, Fes-t’ho com vulguis,  Umpalumpa, Patricia McGill i Carles Alcoy en els diferents contacontes per a nadons i per a infants de més de 4 anys. Per començar les activitats de tarda, la Companyia Campi Qui Pugui ens farà el seu espectacle “Rats”. La cloenda d’aquest any tornarà a ser un concert ben animat a càrrec de Xiula amb l’espectacle “Donem-li una volta al cos”.

com a principal novetat d’aquest any, a la plaça del Pou tindrem Puck caravana de cinema. Puck és una caravana habilitada com a cinema. El seu ventre és un cinema minúscul, potser el més petit del món. Hi caben set persones. Puck ensenya pel•lícules d’animació d’aquelles que no es solen veure a la tele. Selecciona pel•lícules d’arreu del món buscant entre l’inesgotable fons artístic que ha produït el gènere al llarg del temps. L’objectiu és despertar la passió pel cinema d’animació. O simplement, recuperar l’experiència del cinema d’una forma particular. I disfrutar un instant d’una petita gran obra audiovisual. 
 
Podeu consultar tota la programació al web www.encontats.balaguer.cat

 
Altres notícies locals

Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt